Kvantumjóga, az öngyógyítás új módja

2012. 10. 05.
|
Címkék: Életmód  Jóga  Mozgás  Relaxálás 
A jóga ősi bölcsességének és a (kvantumfizikai gyökerekkel rendelkező) modern tudomány lehetőségeinek ötvözeteként létrejött a – Magyarországon egyedülálló – kvantumjóga program, amely a test-lélek-tudat harmónia megvalósításának és az öngyógyítás-önfejlesztés elsajátításának eszköze. Alapja a biztonság- és védelempolitikai szakértő, Szatmári L. Miklós által kidolgozott kvantumszemlélet, ami forradalmi nézőpontváltás a mindennapi élet olyan kihívásait illetően, mint az egyéni és társadalmi (pl. a családon belüli erőszak) vagy az etnikai-vallási (pl. nemzetek közötti) konfliktuskezelés.

Kvantumszemlélet – A harmadik évezred világképe

Néhány évtizede a tudomány minden ágában – elsősorban a fizikában, a neurológiában, a biológiában és a genetikában – gyökeres paradigmaváltás zajlik, ami megváltoztatja mindazt, amit az emberről, a természetről és e kettő viszonyáról azelőtt gondoltak a tudósok. A világ anyagi alapú (materiális) megközelítését felváltotta egy új szemléletmód, amely a kvantumfizikából ered és rendszerelméletnek, hálózatalapú gondolkodásnak vagy a komplexitás tudományának neveznek szakmai körökben. Ez az új megközelítés nem ad „kényelmes” és logikus válaszokat – mint tette azt a klasszikus newtoni fizika a maga kiszámítható, biztonságos világképével –, ezért csupán a kutatók szűk rétege ismeri és alkalmazza munkájában, pedig az elvek és törvényszerűségek az élet bármely területén működnek – az érdeklődő „laikusok” számára is. A történelemtanár végzettségű, békekutatással is foglalkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő, Szatmári L. Miklós ezt felismerve dolgozta ki a kvantumszemléletet, amelynek célja, hogy sokkal szélesebb körben kiaknázhatóvá váljanak a tudatalapú, új gondolkodás lehetőségei.

„Nem kell ahhoz kvantumfizikusnak lennünk, hogy felismerjük annak legfőbb üzenetét. Önmagunk és a világ jelenségei közötti szétválaszthatatlan kapcsolat, vagyis a látható világ mögötti valóság mélyebb érzékelése teljesen új lehetőségeket biztosít az önfejlesztésben és az emberi kapcsolatrendszerben. Ehhez magunkban kell megteremtenünk az egyensúlyt, mégpedig tudatosan. A kvantumszemlélet az elméleti síkon túllépve, a mindennapi élet kihívásaira segít megoldást találni a gyakorlati lehetőségek bemutatásával. Ezen felül a hétköznapokban is hasznosítható tudást és képességeket tesz elérhetővé” – mondta Szatmári L. Miklós.

A forradalmi nézőpontváltást kínáló kvantumszemlélet alkalmazási területe rendkívül széles. Az önfejlesztés magába foglalja a – eddig talán nem is ismert – képességeink és kreativitásunk fejlesztését; az öngyógyítás révén testi, lelki és mentális egészségünket befolyásolhatjuk. Az emberi-társas viszonyokban, a konfliktuskezelésben és az üzleti életben is megjelenhet egy gyökeresen új nézőpont és annak következtében egy megváltozott értékrendszer. A kvantumszemlélet szerint az egyéni vagy társadalmi problémák megszüntetésének nyitja, ha az egyén felismeri és tudatossá teszi a belső, legtöbbször öntudatlan feszültségeit, akkor azok nem fogják reaktív módon irányítani a cselekedeteit, még rosszabb esetben erőszakos helyzetekben megnyilvánulni (mint például a családon belüli erőszak esetében), szenvedést okozni a környezetnek. Ehhez van szükség az önismeretre és az érzelmi intelligenciára, amelyek egyszerűen fejleszthetők. Ez igaz az etnikai-vallási, nemzetek közti konfliktusok kezelésére is, hiszen azok legtöbbször az öntudatlan azonosulásból származnak.

A kvantumszemlélet elsajátításához a tudatosság és az önismeret fejlesztését elősegítő tréningek adnak segítséget (pl. a kvantumgyógyítást oktató Quantum Balance Módszer tanfolyam, a Kvantumtudat Tréning, kreativitásfejlesztő foglalkozások). A szemlélet eszközei a fentieken túl Szatmári L. Miklós eddig megjelent művei („A Bizonytalanság biztonsága – Kvantumszemlélet a mindennapokban” című könyv, a „Kvantum – Tükör” önismereti és intuíciófejlesztő rendszer, a „Gyógyítani, változtatni, gyarapítani a Quantum Balance Módszer segítségével” című e-book), a most kidolgozott Kvantumgyógyítás Online Alaptanfolyam, valamint a Kvantumjóga.

Kvantumjóga – Új dimenzió a test-lélek-tudat egyensúlyának elérésére

A kvantumjóga fogalmát a világhírű orvos és író (több jógáról szóló könyv szerzője) Deepak Chopra használta először egy tudományos ismeretterjesztő könyv előszavában, amelyben javasolta a modern tudomány és a jóga ősi bölcsességének egységesítését. A kvantumszemlélet egyik gyakorlati eszközeként Szatmári L. Miklós és a Baraka Jóga Iskola vezetője, Gyuró Éva kidolgozta a jóga fogalmának új dimenzióját, a Magyarországon egyedülálló kvantumjógát, amely egyben a XXI. század átfogó, önfejlesztő, egészségmegőrző- és gyógyító módszere.

A több ezer éves jóga szellemiségére koncentráló kvantumjóga abban különbözik más típusú jógáktól, hogy ötvözi a jóga jótékony hatásait (relaxáció, vitalizálás, fókuszáltság, kitartás) a kvantumszemlélet gyakorlati oldalával (Quantum Balance Módszer – kvantumgyógyítás, vonzás, tudatos teremtés). Kombinált hatásmechanizmusa révén megoldást nyújt a test-lélek-tudat egyensúlyának megvalósítására, a megújulásra és megtanítja a gyakorlót az öngyógyítás-önfejlesztés alapvető elveire. Az egy hónapos, 7 alkalmat magába foglaló, 8-10 fős csoportoknak tartott kvantumjóga résztvevőinek ajánlott, hogy a program eredményessége érdekében elsősorban egyetlen kiválasztott élethelyzet, tulajdonság vagy probléma (pl.: pénzügyi gondok, magán- vagy munkaügyi konfliktusok, egészségügyi gondok) megváltoztatására, átalakítására koncentráljanak.

„A program különlegessége még, hogy az órák alkalmával végzett ászanákon és pranajamákon, a relaxáción és a meditáción túl otthoni feladatokat is kapnak a Kvantum jógázók. Ez utóbbiak közül a legfontosabb az önfigyelés, ezért például vizualizációs és éber figyelemgyakorlatokat is végeznek megszokott környezetükben, hogy életmódbeli pozitív változásukat tudatosan alakíthassák” – tette hozzá a kvantumjóga oktatója, Gyuró Éva.

Az október 15-én induló Kvantumjóga program iránt érdeklődők a Baraka Jóga Iskolában jelentkezhetnek. Az elméleti és gyakorlati tudnivalókkal szeptember 30-án, vasárnap a Millenárison megrendezett Országos Jógafesztiválon is megismerkedhetnek az érdeklődők a Baraka Jóga Iskola standján és Szatmári L. Miklós előadásán. A januárban induló féléves, akkreditált Kvantum jógaoktatói továbbképzés részvételi feltétele az egy éves Hatha jógaoktatói képesítés megszerzése, amelyet – integrált szemlélettel – a Baraka Jóga Iskola is biztosít jövő év elejétől.

Októberi akció

Otrivin Rapid Menthol 1 mg/ml oldatos orrspray

10 ml

1 870 Ft

187 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Actival Extra filmtabletta

120 db

4 700 Ft

39,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Diclac® Dolo 50 mg/g gél

50 g

1 330 Ft

26,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres C MAX 1500 mg RETARD filmtabletta csipkebogyó kivonattal + 3000 NE D3-vitamin

90 db

3 780 Ft

42 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Magne B6® bevont tabletta

50 db

1 950 Ft

39 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neogranormon kenőcs

25 g

1 340 Ft

53,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Patikárium Multivitamin 50+ tabletta

60 db

1 640 Ft

27,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Oscillococcinum® gólyócskák

10×3 adag

6 260 Ft

208,7 Ft/adag
Vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszer

Advil® Ultra Forte lágy kapszula

16 db

1 900 Ft

118,8 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cetebe 500 mg retard kemény kapszula

120 db

3 800 Ft

31,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Imodium® 2 mg kemény kapszula

20 db

1 180 Ft

59 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Csepp Extra® belsőleges oldatos cseppek

30 ml

1 350 Ft

45 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 50 mg/g szirup

200 ml

1 690 Ft

8,5 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neo Citran Max köptetővel por belsőleges oldathoz

10 db

2 530 Ft

253 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Eurovit® Oliva-D 2200 NE kapszula

60 db

2 460 Ft

41 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

ACC Instant 600 mg belsőleges por

10 db

2 300 Ft

230 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocuvite® LUTEIN forte tabletta

30 db

2 960 Ft

98,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Sperti Preparation H® végbélkúp

12 db

2 450 Ft

204,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Tantum Verde® menta 3 mg szopogató tabletta

20 db

1 690 Ft

84,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta

20 db

1 900 Ft

95 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

LINEX® FLORA élőflórát tartalmazó kapszula

14 db

1 750 Ft

125 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. októberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el