A legjobb, anyagcserét serkentő táplálékkiegészítők

Szerző: Szimpatika
A fogyókúrázás a legtitokzatosabb tudomány a világon. Mert bár nincsen benne semmi trükk, mégsem sikerül. Anyagcserénknél kevés egyszerűbb dolog van. Amit megeszünk, azt szervezetünk feldolgozza. Energiát gyárt belőle, vagy ha már nincsen több energiára szüksége, elraktározza, illetve kiüríti. Akkor hízunk meg, ha több energiát viszünk be, mint amennyit felhasználunk.

Persze vannak azért olyan anyagok, amelyek segítenek nekünk meggyorsítani az anyagcserét, felgyorsítani a zsírégetést, a szervezet méregtelenítését.  Növeli a testünk zsírmentes tömegét, és nem árt az egészségünknek. Lássuk a legismertebbeket.

 

Zöld tea

Antioxidáns, egészségmegőrző tulajdonságai mellett elősegíti a zsírégetést is.

Papaya és az ananász

A bennük található emésztőenzimek részt vesznek a táplálékkal elfogyasztott fehérjék lebontásában, emésztésében, ezáltal hozzájárulnak a testtömegcsökkentő diéták eredményességéhez. Közreműködnek az izmok regenerációjában.

L-karnitin

Csak mozgás közben hat. Egy olyan aminosav amit a szervezetük maga is termel. Segíti a zsíroknak a sejtfalon való áthaladását és energiaként történő elégetését. Így edzés közben a fizikai teljesítőképességünket is fenntartja azáltal, hogy a segít a folyamatos energiapótlásban.

Cink

Szabályozza az anyagcsere-folyamatokat,  az inzulint, ezáltal ritkábban éhezünk meg.

Taurin

Elsősorban élénkítőként ismert. Különböző módokon részt vesz a teljesítményfokozás folyamataiban, többek közt a folyadékok szintjének szabályozásával az izomsejtekben, az ásványok szállításával, hatásával van az inzulin és az adrenalin szintjére, az anyagcserére, a zsiradékok emésztésére, az immunrendszerre, a koleszterinszintre, a sperma és epe termelésére.

Magnézium

Nélkülözhetetlen a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserében, nagy szerepe van az idegrendszer és az izmok működésében, a szív- és érrendszer megfelelő működésében és a csontok felépítésében.

Jód

A pajzsmirigyhormonok alkotóeleme,  a megfelelő anyagcseréhez nélkülözhetetlen nyomelem.

CLA

A konjugált linolénsav segítheti a zsírvesztést, illetve azzal párhuzamosan a zsírmentes testtömeg növekedését.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!