Zóna, az elfelejtett, pedig hatásos sztárfogyókúra
Dr. Sears szerint a zóna-diéta lehetővé teszi, hogy látványosan és egyenletesen leadjuk a felesleges kilókat. Ezen felül kiegyensúlyozottá teszi a testi állapotot, sőt hosszú és egészséges életet tud biztosítani, el tudjuk kerülni vele a krónikus betegségek egy részét. Mindezt úgy, hogy – a fenti arányokat betartva – egy nap többször kis mennyiséget fogyasztunk el.
A zóna-diéta értelmében ötször étkezzünk egy nap, és akkor is meghatározott időközökkel. A reggelinek pl. közvetlenül az ébredés után 1 órán belül kell lennie, az utolsó, kis étkezésnek pedig közvetlenül lefekvés előtt. Dr. Sears sok olyan cukorbeteg személyt vizsgált meg, akik keringési problémákkal is küszködtek a cukorbetegség mellett. Rájött arra, hogy e betegségek azáltal orvosolhatók, hogy kordában tarjuk a szervezet inzulinszintjét.
A zóna-diéta segítségével el tudjuk érni, hogy a szervezet úgynevezett zsírégető módban maradjon. Ez azt jelenti, hogy a szervezet nem eltárolja a zsírt, hanem felhasználja. A zóna-diéta nevét onnan kapta, hogy a szervezet inzulinszintjét egy megfelelő „zónában” tudja tartani. Ezáltal olyan folyamatok indulnak el a szervezetben, amelyek elkezdik elégetni az elraktározott zsírt.
4 betartandó szabály vagy jó tanács a győzelemhez!
1. Víz, víz, sok víz! Igyunk legalább 8 nagy pohár vizet naponta! Étkezések előtt egy fél órával is egy nagy pohárral, ez ugyanis csökkenti az éhségérzetet. Ez állítólag a "Zóna" egyik nagy titka!
2. A következő étkezést mindig öt órán belül fogyasszuk el, kivéve éjszaka. A gyakoribb, de kevésbé energiadús étkezés is a fogyókúra egyik fortélya. A reggelit az ébredést követő órában együk meg, a nassolnivalót pedig lefekvés előtt egy órával.
3. Mindig a fehérjét fogyasszuk el elsőként. Jobban telít, és a szervezetnek azonnal rendelkezésére áll így a szükséges energia.
4. Egy nagyon egyszerű trükk, ami bármikor hasznosnak bizonyulhat: ne együnk egyszerre soha több fehérjét, mint amennyi a tenyerünkben elfér. Ez a titok akkor is segít, ha étteremben vagy vendégségben étkezünk: egy tenyérnyi hús – és bármennyi saláta.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!