Gyógyteák gyomorbajok ellen

2012. 07. 19.
Szerző: Szimpatika
A gyomorproblémák hátterében rendszerint a helytelen életmód, kevés mozgás, túl zsíros, magas kalória- és alacsony rosttartalmú étkezés áll. Az olyan kellemetlen tüneteket, mint a gyomorégés, haspuffadás, szélbántalmak legtöbbször életmódváltással vagy megfelelő gyógyteával meg lehet szüntetni. Ha azonban 45 év fölött jelentkezik valamilyen emésztőszervi probléma, mindig nagyon komolyan kell venni, és alaposan ki kell vizsgálni, hogy elkerüljük a korai emésztőszervi daganatokat. A 60 évesek 70-80 százaléka Helicobacter Pylorival fertőzött. Ez a kórokozó fekélyt okoz. Szerencsére ma már gyógyszerkombinációval jól gyógyítható. A betegség gyakran kapcsolatban áll a savtúltengéssel, mivel a Helicobacter Pylori sok savban szeret szaporodni.

Mielőtt komoly gyógyszerekhez kellene nyúlni, az is lehet, hogy szelídebb módszerekkel, különféle teákkal orvosolni lehet, vagy meg elehet előzni a bajt

Csak tudnia kell, melyik főzet mit orvosol. Lássuk hát!

Kamillatea

Gyógyítja a gyomor- és bélbajokat, gyulladásellenes, görcsoldó, bélgázcsökkentő, szélhajtó hatású. A nyugtató hatású tea gyomor-, bélhurut és nyombélfekély esetén is hatásos.

Pitypangtea

Fokozza az epeelválasztást és a vizelet kiválasztást, és még a kőképződési hajlamot is csökkenti. Az egész anyagcsere folyamatra serkentőleg hat. Savtúltengés, májbetegségek esetén is hatásos.

Borsmentatea

Fokozza a nyál- és epetermelést, epehajtó hatású. Megszünteti a pangást és a kőképződést. Görcsoldó, gyulladáscsökkenető és szélhajtó hatása is van. Gyomorhurut, epehólyag gyulladás esetén is kiváló.

Gyömbértea

Kitűnő gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő. Zsíros ételek utáni telítettségérzésnél jó szolgálatot tesz.

Köménymag-, édeskömény-, ánizs- (őrölve) tea

A keverék nagyon jó szélhajtó hatású.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!