Miért csalnak a férfiak?

2012. 07. 07.
|
Margitka vitte a rossz hírt, a bejárónő. Előbb csak hebegett-habogott, hogy lenne itt valami, persze nem, biztos semmi, lehet, hogy csak félreértés, és hogy nem is tudja, elmondja-e. Aztán inkább a szájára tapasztotta a tenyerét, és sokatmondóan bámulta a szőnyeget. Edit egy darabig türelmesen várt, aztán rá szólt, hogy mondja már, ha már belekezdett. Miféle rossz hír az.

Margitka ekkor kinyögte, hogy többször is látta Edit férjét abban a kávézóban. Valami vörössel. Ugyanannál az asztalnál ülnek mindig, összedugják a fejüket, úgy pusmognak. Merthogy a Margitka abba a házba is jár takarítani, ahol az a kávézó van, és dehogy akarna ő leselkedni, de hát akkora üvegkirakata van annak a helynek, az is belát, aki nem akar. Szerdánként, amikor végez, és siet a megálló felé, úgy öt óra tájban, akkor látja őket. Persze, ez még nem jelent semmit, tette hozzá, talán csak valami kolléganő, ártalmatlan munkamegbeszélés – és már rázta is a portörlőt.
Edit csípőjével a komódnak dőlve, összefont karral állt tovább. Mintha csak az időjárásról csevegne, úgy kérdezte, hogy mégis, hányszor látta, melyik kávézóban, na, meg hogy hogy néz ki az a vörös. És hány éves. Margitka szeméből ki nem fogyott a részvét. Aztán megint hozzátette, hogy biztosan csak valami félreértés lehet.


Edit a gyűrűjére nézett, amit a tizenötödik házassági évfordulójára kapott. Két hónapja ennek. Vacsorázni mentek, Tamás megcsókolta a kezét és ráhúzta a gyűrűt. Megköszönte az elmúlt éveket és a két gyereket. Valami olyasmit is mondott, hogy ugyanúgy szeretlek, mint az első pillanatban, sőt, még jobban. Akkor nem tűnt fel, de visszagondolva mégis, mintha valami hiányzott volna. És hiányzott már évek óta. Talán a hosszú pillantások maradtak el az idővel, régen mindig rajta felejtette a szemét. Meg a szoros ölelések, amikor hazaért. Már csak egy helló van, legfeljebb egy gyors puszi, meg a sablonkérdések, hogy telt a napod, mi van a gyerekekkel. Kimaradozni nem szokott, de ki tudja, hol járkál napközben. Ő a főnök, nem kell elszámolnia a munkaidejével.

Tamásnak szeretője van, fogalmazta meg Edit, és figyelte magát, mit érez. Rémületet. Fagyos hideget. Dühöt. Gyűlöletet. Aztán a kétségbeesést, hogy akkor most hogyan tovább. Álljon elé és kérdezzen rá? Vagy lepje meg őket abban a kávézóban? Mennyire lehet komoly az ügy? Ha kávézóba is járnak, nem elég nekik a szex, beszélgetni is akarnak. Romantikázni. De miről tud Tamás beszélgetni? Itthon sose beszélget.  
Vagy okosabb lenne kivárni, szemet hunyni? Ha Tamás megtudja, hogy lebukott, talán fellélegzik és bevallja, igen, szerelmes. És elhagyja Editet. Milyen lenne elhagyva lenni? Tizenöt éve minden éjjel együtt alszanak, együtt lélegeznek, milyen lenne most nélküle? Képtelenség.

A következő szerdán megleste őket a kávézóban. Kapucniban, napszemüvegben sétált arra, újságot tartva maga elé, ahogy a filmekben látta. Majd kiugrott a szíve a helyéről, észre ne vegyék. Mintha ő járna tilosban. Igen, ott ültek, pont, ahogy Margitka elmondta. A nő valamivel fiatalabb, kedves arcú, vonzó. Ragyog a szeme, ahogy Tamást hallgatja. Egyfolytában a kezét fogja és simogatja, aztán az arcát simogatja, a borostáját, a nyakát, vállát, mellkasát, folyton csak simogatja Tamást. Az meg csak beszél, beszél. A nő pedig nevetgél. Nevetgél, és közben mászik a keze föl-le az ő férjén. Egy boldog pár – gondolta Edit. – Boldogok. Vajon rólunk mit gondolnak az emberek, ha együtt látnak minket? Szépek vagyunk, ápoltak, összeillünk. Összeillünk? Mit jelent ez a szó? Mitől illik össze két ember? Pénztől, rangtól, kortól, magasságtól? Hát nem attól, hogy megszűnik köröttük a világ, ha együtt vannak? Ez a nő szereti Tamást. És Tamás boldog ettől. Én vajon tudom-e ennyire odaadóan szeretni? Szeretem-e még? Jól szeretem?

Régen másképp szerette. Százszor is visszahallgatta a hangpostát, csak hogy hallja a hangját. Lehunyta a szemét, úgy hallgatta. Az ingét meg hosszan szagolgatta, magába szippantotta, mielőtt kimosta. Aztán aprólékosan vasalgatta, belesimogatta minden szerelmét, minden álmát. Most Margitka mos, Margitka vasal. Régen uzsonnát csinált neki reggelente, és mindig beleharapott a kenyérbe, hogy Tamás nevessen, ha majd kibontja. Már nem csinál uzsonnát, hoz neki a titkárnő a büféből.
Eltávolodott a tárgyaitól. Eltávolodott a dolgoktól, amik Tamáshoz fűzték. Régen rásimult a hátára éjjelente, úgy aludtak, átkarolva. Azóta nagyobb ágyat vettek, jól elférnek, nem kell összetapadni. Régen kifaggatta, mi volt a bankban, pedig nem is értett egy szót se, de jó volt hallani, hogy hozzá beszél, hogy magyaráz, jó volt figyelni közben a száját, a szemét. Régen folyton Tamásról beszélt a barátnőinek, persze nem titkokat, csak akármit, mert jó volt kimondani, hogy Tamás. Régen átnyúlt a kisasztal fölött, hogy tévézés közben foghassa a kezét. Régen folyton hozzá akart érni. Ahogyan most az a nő.

Belépett a lakásba, körülnézett. Ez az otthonuk. Rengeteg tárgy, mindnek meséje van. Tamásról szólnak és Editről, kettőjükről. A szerelmük állomásairól. Katonás rendben sorakoznak, már csak Margitka törődik velük, Margitka forgatja a kezében őket, ahogy egyenként letörli. Jólét, értékes berendezések. A siker bizonyítékai. Lám, együtt érték el mindezt. Lett rang, lett karrier, bőség, külön szoba mindenkinek, külön is lehet tévét nézni. Lett két külön autó. Régen Tamás hordta őt mindenhová. Régen varázsigét mormolt a leves fölött, hogy Tamás örökké szeresse. Most Margitka főzi a tárkonyost.

Edit a hálószobába ment, feltúrta a szépen bevetett ágyat. Kezébe vette a férje pizsamáját, beletemette az arcát. Olyan jó Tamás-szaga volt.


M. Gary Neuman amerikai párterapeuta tanulmányában arra a meglepő eredményre jutott, hogy a férfiak elsősorban nem a szexért lépnek félre. A megkérdezetteknek csupán 8 százaléka jelölte meg a szexuális kíváncsiságot okként. A férfiak 48 százaléka azonban azt mondta, a megcsalás legfőbb oka az érzelmi elégedetlenség és kielégítetlenség. Arra vágynak, hogy a párjuk becsülje és értékelje őket, de úgy érzik, ezt nem kapják meg. A férfiak nehezebben beszélnek az érzelmi problémáikról, mint a nők, így aztán rejtve marad a gond a kapcsolatban, és a nő csak akkor veszi észre, hogy baj van, amikor már megjelent a harmadik… A félrelépő férfiak 40 százaléka a munkahelyen ismerte meg a szeretőjét, és csak 12 százalékuk állította, hogy a szerető jobban nézett ki, mint az állandó partner, vagyis nem a külső számított. 66 százalékuk érzett az affér után bűntudatot, és szinte egytől egyig azt állították, megbánták a dolgot. (Forrás: eletmod.hu)Februári akció

Béres Csepp Forte® belsőleges oldatos cseppek

4×30 ml

4 580 Ft

38,2 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 740 Ft

58 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocutears® szemcsepp

10 ml

2 300 Ft

230 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköz*

Neogranormon kenőcs

25 g

1 315 Ft

52,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Normaflore belsőleges szuszpenzió

20×5 ml

2 400 Ft

24 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta

20 db

1 980 Ft

99 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Kaloba® belsőleges oldatos cseppek

20 ml

1 770 Ft

88,5 Ft/ml
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer***

Advil® Ultra Forte lágy kapszula

16 db

1 990 Ft

124,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Diclac® Dolo 50 mg/g gél

100 g

2 230 Ft

22,3 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 375 mg kemény kapszula

50 db

2 070 Ft

41,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

1 adagoló tartály

3 970 Ft

3970 Ft/adagoló tartály
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Vita-D3 FORTE 3200 NE tabletta

60 db

1 790 Ft

29,8 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Mebucain Mint 2 mg/1 mg szopogató tabletta

20 db

1 560 Ft

78 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Bánó® -féle fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszula

100 db

3 500 Ft

35 Ft/db
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény

Ocuvite® LUTEIN forte tabletta

30 db

2 900 Ft

96,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Sinupret® belsőleges oldatos cseppek

50 ml

1 990 Ft

39,8 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Urostemol® Femina kemény kapszula

40 db

3 790 Ft

94,8 Ft/db
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer***

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 800 Ft

126,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-D-Sandoz® 600 mg/400 NE pezsgőtabletta

20 db

1 750 Ft

87,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Novo C Plus Liposzómális C-vitamin lágykapszula

60 db

3 495 Ft

58,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Robitussin ANTITUSSICUM szirup száraz köhögés enyhítésére

100 ml

1 660 Ft

16,6 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

***Hagyományos növényi gyógyszer, a javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2020. februári száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el