Beleszerettem a barátom/barátnőm párjába

Szerző: Szimpatika
Előfordulhat? Persze, hiszen együtt járunk szórakozni, együtt voltunk nyáron a Balatonon. No és a tiltott gyümölcs nem elég, hogy édesebb, ráadásul jól néz ki, kedves, remekül táncol. Egyszóval minden tulajdonsággal rendelkezik, amely vonzóvá teszi. Csakhogy ott az a fránya lelkiismeret. Az erkölcsi gát, amely azt mondja, ezt nem szabad. Ezt nem teheted. Felejtsd el.

S ha nem sikerül? Ha mindig csak őt látjuk, őt képzeljük el az ágyunkban, vele vagyunk lélekben akkor is, amikor mással szerelmeskedünk. Mit tegyünk?
Tippünk: legjobb, ha már a vonzalom kezdetén alaposan elgondolkodunk, igazi szerelem ez? Netán valami más? Segítünk átgondolni a szempontokat

• Valóban közel áll hozzánk, vagy csak azért szerettünk bele, mert kéznél volt? Igazi szerelem ez, vagy inkább csak támaszkeresés?
• Mindig gondoljunk arra, hogy azért is vagyunk jóban a barátunkkal, barátnőnkkel, mert egyezik az ízlésük. De ne feledjük, hogy ugyanabból a típusból sok száz hasonló “példány” létezik.
• Az elszeretéseket gyakorta az motiválja, hogy a tiltott gyümölcs csábítóbb. Lehet, hogy nem is foglalkoznánk a most oly vonzónak tűnő illetővel, ha csak véletlenül találkozunk.
• Nem valamiféle versenyről van szó?  Nem lehet, hogy csak vissza akarunk vágni valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt?


Ha mindezek átgondolása után is úgy érezzük, valóban kölcsönös a vonzalom, nem árt még néhány dolgot mérlegre tenni. Például: a csábítás után nyilván megszakad majd a barátság. Nem fog hiányozni? Mi lesz, ha szakítás lesz a vége a szerelemnek? Kinek a lelki támogatására számíthatunk majd? S ha mindezen érvek ellenére, mégsem tudunk ellenállni a csábításnak, még mindig megnyugtathatjuk magunkat azzal, hogy csak a laza kapcsolatot lehet szétzilálni, és senkit sem lehet akarata ellenére elcsábítani.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!