Meghosszabbíthatjuk életünket?

Szerző: Szimpatika
A hunza népcsoport, illetve az okinawai japánok akár 100 évig is elélnek, ráadásul egészségesen. Nem szenvednek a nyugati országokban gyakori betegségektől, mint a rák vagy a magas vérnyomás, a nők pedig nem ismerik a klimaxot. Miben rejlik hát a hosszú és egészséges élet titka?

A hunza népcsoport Pakisztán északi vidékén, 6000 méter magas hegycsúcsok közé ékelt területen él. Hosszú életkoruk nagy rejtély a fejlett országok kutatói számára, pedig legalapvetőbb titkuk nem másban, mint a vízben rejlik.

Ivóvizük a hegyi gleccserek olvadékából kialakult patakokból származik, amely tele van olyan ásványi anyagokkal, amelyet a víz a hegyek közt megtett út során a kőzetekből old ki, így az szinte teljesen fehér színű. A „hegyek teje” nemcsak ivóvízként szolgál, hanem a növények táptalajába is belekerül, ezért a föld a civilizált társadalmak termőtalajával ellentétben tele van ásványi anyagokkal. Mivel a növények nem képesek maguktól ásványi anyagokat előállítani, az azt nélkülöző földben termett növény sem fog ásványi anyagokat tartalmazni. Ezzel szemben a Hunzán termett növények képesek felvenni az ásványi anyagot a földből. Ezen növények fogyasztásával, valamint az ivóvízből felvett ásványi anyagoknak köszönhetően a hunzák százszor annyi ásványi anyagot visznek be szervezetükbe, mint a nyugati társadalmak népei.

A hunzákhoz hasonlóan a japán Okinawa szigeten élő emberek is a víznek köszönhetik egészséges, hosszú életüket. Kutatások igazolták, hogy a szigetet körbevevő korallzátony megszűri a vizet, valamint kalciummal és magnéziummal látja el, így az ottani felszín alatti vizek és ezzel együtt az ivóvíz is rendkívül gazdag ásványi anyagokban. Az okinawaiak azonban az elfogyasztott víz minősége mellett a mennyiségre is fokozottan ügyelnek; legalább 12 pohár vizet isznak meg naponta, így folyamatosan gondoskodnak szervezetük hidratálásáról.

A hosszú élet ezen kulcsa azonban számunkra sem elérhetetlen! Szerencsére nekünk, magyaroknak nem kell a Távol-Keletig mennünk magas ásványianyag-tartalmú vizekért, hiszen földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően Magyarország Európa egyik leggazdagabb ásványvízlelőhelye. Hazánkban számos olyan kiváló minőségű ásványvíz található, amely közel ugyanannyi kalciumot, magnéziumot, és egyéb ásványi anyagot tartalmaz, mint a hunzai vagy az okinawai víz. Ha megfelelő körültekintéssel választunk, odafigyelünk a palackon feltüntetett ásványianyag-értékekre, és rendszeres fogyasztással biztosítjuk szervezetünk hidratáltságát, valamint ásványianyag-szükségletének fedezését, máris sokat tettünk egészségünk megőrzése érdekében.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!