A gyógyító csodafa

Szerző: Szimpatika
A hagyományos kínai orvoslás legalább ötezer éve használja az úgynevezett kínai páfrányfenyőt, csak ott „ezüst baracknak” hívják füzéres gyümölcse miatt. A növényben található hatóanyagok értágító hatásúak, biztosítják a bőr, az izmok, az agy jó vérellátását, fokozzák az anyagcserét, javítják a memóriát, a hallást, gyógyítanak szédülést, fülzúgást, jótékonyan hatnak visszérre, aranyérre, lábszárfekélyre.

A páfrányfenyők törzsébe sorolt fajok uralták 200 millió éve a Föld északi féltekéjét. A törzsből ma egyetlen faj, a ginkgo biloba maradt meg, eredeti élőhelyein az is végveszélybe került. Ma arborétumokban, például a budapesti Fűvészkertben őrzik, szaporítják.

A hagyományos kínai orvoslás legalább ötezer éve használja. A növényben található hatóanyagok értágító hatásúak, biztosítják a bőr, az izmok, az agy jó vérellátását, fokozzák az anyagcserét, javítják a memóriát, a hallást, gyógyítanak szédülést, fülzúgást, jótékonyan hatnak visszérre, aranyérre, lábszárfekélyre. Kórházakban nagyszámú műszeres megfigyeléssel igazolták, hogy agyi elégtelenséggel küszködőknél négy héten át emelt dózisban, majd három hónapon keresztül fenntartó szinten adagolt ginkgo-kivonat kedvezően befolyásolta a páciensek memóriáját és érzelmi állapotát

Persze, nem csak betegek fogyasztják, hiszen Keleten elsődleges cél az egészség megőrzése – és a ginkgo különösen kedvező hatást gyakorol az erek állapotára! Keringést javító tulajdonságának köszönhetően élénkít, vitalizál, segíti a koncentrációt, serkenti a fizikai, szellemi és a szexuális teljesítőképességet. A vegetáriánusok szívesen fogyasztják a növény magját is, amely szintén rendkívül gazdag gyógyhatású anyagokban. Nyersen mérgező lehet, de a főzött, pörkölt mag gasztronómiai kuriózum, Ázsiában piacon árult kedvelt csemege. Konzervben is kínálják, mert csökkenti a magas vérnyomást, segít a menstruáció és a klimax idején.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!