Antidepresszánsok helyett ásványvíz

2012. 01. 26.
Szerző: Szimpatika
A téli depresszió első jeleit érzi magán? Esetleg hosszabb ideje kedvetlen, rosszkedvű? Antidepresszánsok helyett váltson ásványvízre! A magas hidrogén-karbonát-, magnézium- és kalciumtartalommal rendelkező ásványvíz természetes nyugtató hatású, így segít a stresszhelyzetek kezelésében és a depresszió leküzdésében.

Hazánkban a depresszió a felnőtt lakosság kb. 15%-át érinti. A túlzott stressz, a téli napfényhiány, a mély érzelmeket érintő tragikus események – például haláleset, munkahely elvesztése, válás… stb. – a túlsúly, valamint különböző élvezeti szerek tartós használata mind-mind depresszióhoz vezethetnek.

A természetgyógyászat szerint a depressziót a szervezet túlzott elsavasodása, a méreganyagok sejtszintű felhalmozódása okozza. Az idegeket a kötőszövet védőburokkal veszi körül, ugyanakkor a szervezet túlzott elsavasodása esetén ugyanez a kötőszövet a sav legfőbb tárolójává válik, ami természetesen negatív hatással van az idegekre. A rossz kedélyállapot tehát a sav-bázis egyensúly helyreállításával szüntethető meg. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a magas hidrogén-karbonát tartalmú ásványvizek, amelyek a szervezetben lúgosító hatást fejtenek ki, ezzel hozzájárulnak a megfelelő sav-bázis egyensúly helyreállításában.

A depressziós állapot megelőzésében, a depresszió leküzdésében szintén nagy segítségünkre lehet egy másik fontos ásványi anyag, a magnézium, amely természetes nyugtatószerként funkcionál, és mint ilyen az antidepresszánsok egyik fő hatóanyaga. A magnézium hatékonyságát a depresszió kezelésében számos nemzetközi kutatás is igazolja, miszerint a magnézium-bevitel növelésével számottevő javulás érhető el ezeknél a betegeknél. A magnézium természetes nyugtató hatását tovább javítja a kalciummal való együttes alkalmazása.

A megfelelően kiválasztott, magas ásványianyag-tartalommal rendelkező ásványvíz – amelynek hidrogén-karbonát-, magnézium- és kalciumtartalma egyaránt kiemelkedő – tehát nemcsak a szervezet hidratálásáról gondoskodik, de antidepresszáns hatású is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!