Szex félálomban

Szerző: Szimpatika
Bár abszurdnak tűnhet, de egyre több férfi panaszkodik úgynevezett "szexszomniás" tünetekre, melynek hatására álmukban kezdeményeznek szexet a párjukkal. Egy kapcsolat elején persze ez az állapot néha még fel is dobhatja a szerelmesek éjszakáit, később azonban szakításhoz is vezethet. Vannak olyan párok is, akiknek ez idővel is örömet okoz, sőt előfordul, hogy még jobban is élvezik a félálomban átélt szexet, mint a nappalit.

Egyre több férfit érint a még a kilencvenes években diagnosztizált szexszomnia-szindróma, vagyis az alvás közbeni szex kezdeményezése. A furcsa állapot jellemzője, hogy az érintett álmában, alvás közben követeli a szexet, sőt magára az aktusra is képes. Másnap reggel azonban, ha a betegnek elmesélik, mit csinált éjjel, semmire sem emlékezik.

Ezt a betegséget a legtöbb orvos az alvajárás egyik változatának tartja, amikor is valaki megakad az álom és az ébrenlét határán. Az állapot felismerését azonban nehezíti, hogy az érintettek többnyire nem fordulnak orvoshoz, sőt beszélni sem szeretnek róla. A bizarr tünetek jelentkezhetnek hetente párszor, de előfordul, hogy valaki egy éjszaka akár háromszor is "letámadja" a párját, ami kialvatlansághoz és feszültséghez vezethet.

Egy kapcsolat elején persze ez az állapot néha még fel is dobhatja a szerelmesek éjszakáit, később azonban szakításhoz is vezethet. Vannak olyan párok is, akiknek ez idővel is örömet okoz, sőt előfordul, hogy még jobban is élvezik a félálomban átélt szexet, mint a nappalit. Ritkán azonban veszélyes is lehet, voltak olyan nők, akik arról számoltak be, hogy párjuk álmukban szexuálisan bántalmazta őket. Jelenleg sajnos a szexszomniára nincs közvetlen gyógymód, az orvosok csak nyugtatókkal és altatókkal tudnak segíteni a betegeken.

 

forrás Medipress

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!