Reggelire érdemes szénhidrátot és fehérjét is fogyasztani.
1. Zabpehely – kipárnázza az idegeket. Gazdag magnéziumban, vasban és B-vitaminokban
2. Lenmag – erősíti a gyomor nyálkahártyáját
3. Tökmag – a vízháztartás egyensúlyához szükséges anyagokat tartalmaz
4. Fenyőmag – a jóllakottságot jelző hormon termelődését segíti
5. Fekete kenyér – tele van ballasztanyaggal, amely elveri az éhséget
6. Teljes kiőrlésű rozs – fokozza az emésztést
7. Teljes kiőrlésű zsemle – szintén gazdag rostban, így késlelteti a farkasétvágy kialakulását
8. Teljes kiőrlésű kenyér – tartalmazza az idegek működéséhez nélkülözhetetlen B-vitaminokat
9. Aszalt szilva – nem vágyik tőle az édességekre
10. Igazi vanília – egy kevés a natúr túrókrémhez, s máris kész az „édesség”
11. Grépfrútlé – keserű anyagai elveszik az étvágyat
12. Kivi – tele van C-vitaminnal, ami segít a zsírraktárak megcsapolásában
13. Egres – igazi magnézium- és káliumbomba; erősíti a hajat és a körmöt
14. Mangó – egy szem, s máris nem vágyik az édességekre
15. Sárgabarack – bétakarotinja szépíti a bőrt
16. Alma – pektinje szabályozza az emésztést, és laktat
17. Körte – gazdag káliumban, és segíti a salakanyagok eltávozását
18. Sonka – beindítja az anyagcserét
19. Csirkemell – égeti a zsírt
20. Füstölt sonka – meghozza az étvágyat
21. Főtt uzsonnasonka – beindítja a zsíranyagcserét
22. Natúr túró – jót tesz a csontoknak, és soványan tart
23. Kemény sajtok – megelőzik a jojo-effektust
25. Tej (1,5 %-os) – a szervezet hozzájut a létfontosságú tejfehérjéhez,
a kazeinhez.
Következő rész: tízóraira ajánlott élelmiszerek.