Az örök fiatalság egyszerű titkai

Szerző: Szimpatika
Ha jól választja meg életmódját, és ezt tudatos táplálkozással társítja, már nem kell keresnie az örök fiatalság titkát

Fiatalabb maradhat, de legalábbis egészségesebb, kellemesebb lesz az élete, ha megfogadja apró és betartható ötleteinket.

Életstílus

Alvás

Az emberi szervezetnek naponta szüksége van nyolc órányi alvásra, hogy immunrendszere erős maradjon. Klinikai összehasonlító vizsgálatok igazolják, hogy a kialvatlanság rombolja a szervezetet, akadályozza a sejtek regenerálódását.

Nevetés

Nem csupán a lelkével tesz jót, aki kellő humorral fogja föl az életet. A nevetéssel termelődő boldogsághormon erősíti az idegrendszert, javítja az ellenálló képességet.

Mozgás

Napi rendszerességgel legalább húsz perc kell. Fontos: eközben ne „szenvedjen”. Válasszon olyan mozgásformát, amiben öröme is telik.

Kikapcsolódás

A stressz az emberi szervezet egyik legnagyobb ellensége. Rendszeresen adjunk magunknak néhány órányi teljes kikapcsolódást, hogy a stresszhormon szintje a normális mértékre csökkenjen.

Táplálkozás

Paradicsom

Igyon meg naponta egy-két pohár paradicsomlevet, belekeverve egy teáskanálnyi olívaolajjal.

Kivi

Igazi vitaminbomba! Egy darab gyümölcs fedezi szervezetének napi C-vitaminszükségletét, és ezzel erősíti immunrendszerét is.

Aszalt szilva

A szervezet sejtjeinek hatékony védelmében fogyasszon el naponta öt szem aszalt szilvát.

Szójacsíra

Akadályozza a sejtburjánzást, és úgy tartják: különösen jó védelmet nyújt a mellrák kialakulásával szemben. Salátába keverve fogyasszon belőle naponta egy maréknyit.

Olívaolaj

Valóságos védőpajzsot von a sejtek köré. A salátára mindig tegyen belőle egy-két evőkanállal.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!