A problémamentes kontaktlencse-viselés alapfeltétele

2011. 12. 14.
Szerző: Szimpatika
A problémamentes kontaktlencse-viselés egyik alapfeltétele a gondos és rendszeres lencsetisztítás. Az elhanyagolt lencsék súlyos fertőzéseket okozhatnak.

Kényelmes dolog a kontaktlencse-viselés: ezek a kis eszközök nem zavarnak a mozgásban, és éles látást biztosítanak minden körülmények között, ráadásul szinte észrevétlenül. Mivel a különböző emberek szeme nem egyformán érzékeny, ezért a kontaktlencsék viselését minden esetben alkalmassági vizsgálat előzi meg. Néhány betegség (pl. a könnytermelő szervek vagy a kötőhártya gyulladásos megbetegedése) kizáró ok lehet, jobb, ha ezekre minél előbb fény derül.
A leginkább megfelelő lencse típusának és egyéb paramétereinek meghatározása szakember feladata. Ha minden, a lencsék viselésére vonatkozó szabályt betartasz, akkor valószínűleg nem lesz semmilyen gondod.


Nagyon fontos a lencsék alapos tisztítása  mindennap!

Oldatok:

A multifunkciós oldatok a legtöbb lencsetípushoz megfelelőek. Dörzsölés nélküli használat mellett 4 órás áztatás, dörzsölést és öblítést követően pedig 5 perces áztatás szükséges a fertőtlenítéshez. A hidrogénperoxid-alapú ápolószerek elsősorban a szilikon-hidrogél lencsékhez valók. Mivel az ilyen oldatok konzerválószert nem tartalmaznak, érzékeny szeműek is használhatják őket.

Tokok:

A speciális, ezüsttartalmú antibakteriális tokok fokozzák az oldatok fertőtlenítő hatását, és csökkentik a kórokozók megtapadásának kockázatát. Fontos, hogy a kontaktlencsével együtt minden alkalommal cseréljük le a tokot is.

Műkönnyek:

A hialuronsav-tartalmú nedvesítő cseppek egyenletesen oszlanak el a szem felszínén, megszüntetik a szemszárazságot és komfortosabbá teszik a kontaktlencsék használatát.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!