Ételekkel is javíthatjuk hangulatunkat
Jó hangulatjavítók a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen nagy mennyiségben.
Emelheti a kedvet a triptofán, amely pulykában, szójában, vörös húsban és tejtermékekben található meg. Jót tesz az avokádóban, olajos magvakban és zöld, leveles zöldségekben nagyobb mennyiségben jelen lévő magnézium, valamint a gyümölcsökben és zöld, leveles zöldségekben megtalálható folsav.
A B12-vitamin is hozzájárul hangulatunk javulásához, ezt nagyobb mennyiségben vehetjük magunkhoz a tejtermékekkel, hússal és hallal.
Az akadémia állásfoglalása azonban hangsúlyozza, hogy az étrendi változtatások depresszió esetén önmagukban nem helyettesíthetik az orvosi kezelést.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!