Az örök szerelem négy egyszerű titka

Szerző: Szimpatika
Mindenki tudni szeretné, mi a hosszan tartó szerelem titka. Talán nem is olyan bonyolult, mint hinnénk. A boldog párkapcsolat egyik alapja, hogy ügyeljünk a viselkedésünkre, és figyeljük oda, milyen cselekedetünkre hogyan reagál a párunk, hogyan hatunk rá, és mennyi tolerancia szükségeltetik ahhoz, hogy a másik elviseljen minket.

A boldog párok a partner pozitív oldalára koncentrálnak. Szerelmes jeleket küldözgetnek egymásnak, testbeszéddel és szóban is kifejezik, mit éreznek.

 

Figyelem

A tartós szerelem egyik alapja a figyelmesség. Vagyis hallgatunk és figyelünk a másikra, belenézünk a szemébe, amikor a terveiről vagy a munkájáról mesél, nem pedig csak úgy teszünk, mintha figyelnénk. Nem azon jár az eszünk, mit kell még aznap elintézni, hanem beleéljük magunkat az ő világába. Hogy ezt lássa is, konkrét kérdéseket teszünk fel a tervvel kapcsolatban, nem csak amolyan semmitmondó, csípőből odavetett megjegyzéseket teszünk. Komolyan vesszük az elképzeléseit és a gondjait még akkor is, ha túlzónak tartjuk őket. Aki megszívleli ezeket a tanácsokat, és a problémamentes időkben is maximálisan támogatja a párját, az jó pontokat gyűjt a kapcsolat számláján. Ez később, a nehéz időszakokban kifizetődik: visszakapja a gondoskodást. A boldog párok mindig vissza-visszanyúlnak ehhez a képzeletbeli számlához, amikor összekapnak valamin, és a jó oldalból merítenek erőt a folytatáshoz.

Örökös megújulás

A hosszú szerelem második titka az állandó megújulás. Mindig új és új közös célokat kell keresni, és meg kell próbálni minél jobban megismerni egymást. Még akkor is, ha úgy érezzük, kívül-belül ismerjük a másikat, tudnunk kell, hogy minden ember tele van meglepetésekkel. Sokszor még saját magunkat is meg tudjuk lepni egy-egy váratlan cselekedettel. És ne feledjük, hogy a legtöbb ember az idők során változik. Mindenkiből a felszínre törhetnek eddig ismeretlen adottságok, tehetség, vagy új vonzódás valami iránt.

Izgalmas felfedezőútra kelni – a meglévő bizalom ellenére. Megtudni, milyen sztorikat mesélnek szerelmünkről a volt osztálytársak vagy régi barátok, szeretők, netán a nagymama; vagy azt, hogyan viselkedik váratlan helyzetekben, fél-e, amikor egy keskeny pallón kell átmennie, kedveli-e az íjászatot, tud-e meditálni. Érdemes utánajárni párunk múltjának, megismerni minden oldaláról. Minél izgalmasabb ez az „utazás”, annál jobb: a kíváncsiság, az izgalom miatt úgy érezzük magunkat, mintha friss szerelmesek lennénk. Aki újra és újra fel tudja fedezi partnerét, annak nem kell félnie az unalomtól

Testi vonzalom

A boldogság fontos része a kölcsönös testi vonzalom is. Egy friss kutatás meglepő, de fontos tanulsága az volt, hogy a férfiak többségének tetszik, ha partnernőjük magas pozíciót tölt be, és kiemelkedő jövedelemmel rendelkezik. A karrier vonzóvá tesz minket, nőket – ez új jelenség a párkapcsolatok területén. A megfelelő külső és a jólápoltság szintén elengedhetetlen, és ez férfiakra, nőkre egyaránt vonatkozik. Néhány felesleges kiló azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető elhanyagolná magát, inkább az évek során lerakódott „párnákról” van szó. Egy hosszú távú, jól működő kapcsolat nem múlhat néhány kilón.

 

Több idő édeskettesben

A hosszan tartó boldogság negyedik titka, hogy időt kell szánni egymásra. Kellenek órák, amikor úgy vagyunk együtt párunkkal, hogy gyerekek, barátok, szomszédok, telefon vagy munka nem zavarhat meg minket. Mondjuk vasárnap délutánonként, amikor a kanapéra kuporodva együtt nézünk meg egy filmet, vagy a szombat esték, amelyeket egy étteremben töltünk el. Ezek olyan rituálék, amelyek fix pontot jelentenek az életünkben. A közös programok jó stresszlevezetők is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!