Fogyjunk joghurttal!
2008. 08. 06.
Az étrendbe épített joghurt segíthet a testzsír égetésében, felgyorsítja a fogyást, a felesleges kilók leadását. Akik a csökkentett kalóriájú diéta részeként naponta háromszor esznek zsírszegény joghurtot, 22 százalékkal több súlyt és 61 százalékkal több testzsírt vesztenek, mint akik egyszerűen csak a bevitt kalóriamennyiséget csökkentik.
A joghurtevők párhuzamosan 81 százalékkal több zsírszövetet vesztettek hastájékról, mint nem joghurtevő társaik.
A zsírszövet fokozott csökkenése mellett a joghurtevők kétszer hatékonyabban őrizték meg az izomszövetük mennyiségét. Ez a tény igen fontos, hiszen fogyókúra során nem az izomszövetet, hanem a zsírszövetet szeretnénk elveszteni. Ráadásul az izomszövet az, ami égeti a kalóriákat, és segít a zsírszövet eltüntetésében. A kálcium- és proteinbevitel kalóriaszegény diéta során központi szerepet játszhat a zsírégetésben és a fogyásban.
Külön kiemelendő, hogy a joghurtevőknél a szívérrendszeri szövődmények (szívinfarktus, agyvérzés) szempontjából legveszélyesebb hasi zsírszövet 81 százalékkal nagyobb mértékben mérséklődött. A megfigyelés mögött meghúzódó mechanizmus nem teljesen ismert. Feltételezik, hogy a joghurttal bevitt kálcium és fehérje játszik központi szerepet a zsírszövet mennyiségének csökkentésében.
A zsírszövet fokozott csökkenése mellett a joghurtevők kétszer hatékonyabban őrizték meg az izomszövetük mennyiségét. Ez a tény igen fontos, hiszen fogyókúra során nem az izomszövetet, hanem a zsírszövetet szeretnénk elveszteni. Ráadásul az izomszövet az, ami égeti a kalóriákat, és segít a zsírszövet eltüntetésében. A kálcium- és proteinbevitel kalóriaszegény diéta során központi szerepet játszhat a zsírégetésben és a fogyásban.
Külön kiemelendő, hogy a joghurtevőknél a szívérrendszeri szövődmények (szívinfarktus, agyvérzés) szempontjából legveszélyesebb hasi zsírszövet 81 százalékkal nagyobb mértékben mérséklődött. A megfigyelés mögött meghúzódó mechanizmus nem teljesen ismert. Feltételezik, hogy a joghurttal bevitt kálcium és fehérje játszik központi szerepet a zsírszövet mennyiségének csökkentésében.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!