Fogyjunk joghurttal!
2008. 08. 06.
Az étrendbe épített joghurt segíthet a testzsír égetésében, felgyorsítja a fogyást, a felesleges kilók leadását. Akik a csökkentett kalóriájú diéta részeként naponta háromszor esznek zsírszegény joghurtot, 22 százalékkal több súlyt és 61 százalékkal több testzsírt vesztenek, mint akik egyszerűen csak a bevitt kalóriamennyiséget csökkentik.
A joghurtevők párhuzamosan 81 százalékkal több zsírszövetet vesztettek hastájékról, mint nem joghurtevő társaik.
A zsírszövet fokozott csökkenése mellett a joghurtevők kétszer hatékonyabban őrizték meg az izomszövetük mennyiségét. Ez a tény igen fontos, hiszen fogyókúra során nem az izomszövetet, hanem a zsírszövetet szeretnénk elveszteni. Ráadásul az izomszövet az, ami égeti a kalóriákat, és segít a zsírszövet eltüntetésében. A kálcium- és proteinbevitel kalóriaszegény diéta során központi szerepet játszhat a zsírégetésben és a fogyásban.
Külön kiemelendő, hogy a joghurtevőknél a szívérrendszeri szövődmények (szívinfarktus, agyvérzés) szempontjából legveszélyesebb hasi zsírszövet 81 százalékkal nagyobb mértékben mérséklődött. A megfigyelés mögött meghúzódó mechanizmus nem teljesen ismert. Feltételezik, hogy a joghurttal bevitt kálcium és fehérje játszik központi szerepet a zsírszövet mennyiségének csökkentésében.
A zsírszövet fokozott csökkenése mellett a joghurtevők kétszer hatékonyabban őrizték meg az izomszövetük mennyiségét. Ez a tény igen fontos, hiszen fogyókúra során nem az izomszövetet, hanem a zsírszövetet szeretnénk elveszteni. Ráadásul az izomszövet az, ami égeti a kalóriákat, és segít a zsírszövet eltüntetésében. A kálcium- és proteinbevitel kalóriaszegény diéta során központi szerepet játszhat a zsírégetésben és a fogyásban.
Külön kiemelendő, hogy a joghurtevőknél a szívérrendszeri szövődmények (szívinfarktus, agyvérzés) szempontjából legveszélyesebb hasi zsírszövet 81 százalékkal nagyobb mértékben mérséklődött. A megfigyelés mögött meghúzódó mechanizmus nem teljesen ismert. Feltételezik, hogy a joghurttal bevitt kálcium és fehérje játszik központi szerepet a zsírszövet mennyiségének csökkentésében.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
- Hamis emlékeket alakít ki az elménk
- Gördülő sportok tavasszal
- Útmutató kismamáknak a genetikai vizsgálatokhoz
- Miért nevetnek a babák?
- Evészavarok megoldókulcsa: a család
- Örökölt mintázatok: nagyszüleink, szüleink sorsát éljük tovább?
- Ábel Anita: „Azért vagyunk, hogy áttörjük a falat”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!