Jóga, agykontroll, rejki és egyéb energetizáló technikák

Szerző: Szimpatika
A bioenergetikával foglalkozó természetgyógyászok szerint az élő szervezet körüli tér elektromágneses sajátossággal rendelkezik. A szervek és sejtek ugyanis rezonálásra képesek. Az egészséges és kóros állapotok a rezonancia változása alapján ismerhetők fel. Ezt a tényt használja ki a biorezonancia módszere. Amelynek alkalmazói szerint ez az elektromágneses változás megelőzi a biokémiai változásokat.

A bioenergia – a különböző irányzatok életerőnek, pránának, delejnek, magnetizmusnak is nevezik – az egyetemes energia megnyilvánulási formáit jelenti. Valamennyi ősi rendszer egyetért abban, hogy az élő szervezetekben energiaközpontok (csakrák), energiavezetékek (meridiánok), és a testek körül finomtestek (aurák) találhatók. A kínai akupunktúra, az indiai jóga, a gyógyítással foglalkozó keleti harcművészetek egyetértenek abban is, hogy a fő energiavezetékek harmonizálása megteremti a testi egészséget, a lelki békét, és kiküszöböli a tudat zavaró hullámzásait.

Tény, hogy az ember hatással van a saját szervezetére és a másokéra is. Ennek az emberi képességnek az ereje azonban változó. Vannak, akik tesre helyezett kézzel, mások a test körül végzett mozdulatokkal, megint mások tudati koncentrációval élettani változásokat képesek elérni. Az energia felszítása, a tudat megváltoztatása azonban veszélyes, és egészségre ártalmas is lehet. Elmebetegségre való hajlam esetén akár súlyos pszichózist is kiválthat. A kezelés eredménye lehet gyors állapotjavulás, de lehet a panaszok átmeneti súlyosbodása is. Az energia befogadása, vagyis a vitalitás növekedése önmagában is elősegítheti a tisztító, öngyógyító folyamatok beindítását.

Magunk is befolyásolhatjuk azonban a következő technikák által energiaszintünket, hatást gyakorolhatunk:

– bizonyos  mentális technikák, illetve szuggesztió révén a tudatra,

– a jóga, a pránajáma vagy harcművészetek segítségével az energiák szintjére,

– a helyes táplálkozás, a böjtök, kúrák, gyógynövények előírásával pedig a fizikai testre.

A bioenergetika lényege tehát a testi-lelki kiegyensúlyozottság elérése az élő, rezonáló szervezet egészséges energetikai állapotának megteremtésével. Az energia forrása alapján különböző kezelések és módszerek ismeretesek:

– A kozmikus energia közvetítése: reiki, univerzális energia, fényadás

– Aktív energiafelvétel: Tai Qi, harcművészetek egyéb gyógyító változatai, jóga

– Mentális technikák: agykontroll, Simonton-féle módszer, önhipnózis, ima, meditáció


Igaz vagy nem?

Egyes szerzők leírták a bioenergetikai kezelések hatását növényekre és baktériumtelepekre is, de akarattól függő, nyilvánvaló hatásokat még nem dokumentáltak. A bioenergia fogalma tehát ma még objektíven nem írható le, hatása azonban, az arra érzékenyek esetében, kétségtelenül mérhető.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!