A bőr egészségének titka

2008. 07. 21.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hit, mely szerint bőrünk egyben belső valónk visszatükröződése is, érthetővé teszi számunkra, hogy miért is költenek az amerikaiak dollár milliókat hidratáló és más kozmetikai szerekre. Kozmetikai cégek százai kínálják számunkra a megoldást különböző bőrproblémáink kezelésére. Típustól függően találunk száraz, zsíros, normál és vegyes bőr esetén alkalmazható szépítőszereket. Segítségükkel, ha a tökéletesség nem is, de mindennapi komfortérzetünk, magabiztos fellépésünk mindenképpen megteremthető.
Jelen esetben a száraz bőr kezelési módjaival foglalkozunk, az ebből adódó későbbi problémák megelőzésére pedig a Mayo Clinic tanácsait hívjuk segítségül. A száraz bőr a kellemetlen, érdes tapintásán túl az évek előrehaladtával, sőt bizonyos esetekben annál jóval korábban is finom kis vonalak, ráncok kialakulásához vezethet. Ennél a bőrtípusnál tehát kiemelten fontos a mindennapos hidratálás előtérbe helyezése. A hidratáló krémek segítik a sérült sejtek regenerálódását, ily módon pedig bőrünk megújulását. A különösen száraz bőrű egyéneknek érdemes figyelembe venniük, hogy a mindennapos forró fürdő, vagy zuhany rendkívül sok nedvességet, értékes olajat von el bőrükből. Számukra éppen ezért javasolt a másnaponkénti fürdőzés, vagy a lehető leggyorsabb zuhanyozás, mely nem hosszabb 15 percnél és inkább meleg, mint forró vízzel történik.

Tisztálkodáshoz semmiképpen sem szappant, inkább tisztító krémeket, vagy hidratálóval dúsított tusfürdőt használjunk. Nem fontos a legdrágább, legismertebb márkát keresnünk, a lényeg, hogy táplálja bőrünket. Durva felületű mosdókesztyű helyett használjunk inkább puha szivacsot, vagy kezünket fürdéshez. Habár a mosdókesztyű segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, használata száraz bőr esetén mégis inkább irritáló, mint hasznos. Fürdés után finoman töröljük át testünket, s mikor már majdnem száraz, azonnal használjunk hidratáló krémet, hogy még a bőrünkön lévő vízcseppek nedvességtartalmát sejtjeink magukba zárhassák.

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!