A szex nem olyan fontos

2011. 08. 12.
Szerző: Szimpatika
Az önámítás emberi dolog. Mindenki igyekszik megmagyarázni, hogy mit miért csinál. Miért marad benne egy rossz kapcsolatban, miért tart ki egy olyan partner mellett, akit nem is igazán szeret. Miként azt is szeretjük megmagyarázni, ha munkamániásak, szexkerülők, vagy éppen szinglik vagyunk. Lássuk hát tipikus önámításainkat.


A szex nem olyan fontos, lényeg, hogy szeretjük egymást.

Az embernek szüksége van arra, hogy szexuális energiáit levezesse. Ha semmilyen módon, tehát párjával, vagy önmaga kielégítésével nem képes erre, akkor ez komoly belső feszültséget okoz, amelyet valamilyen más módon kell levezetnie. A túlzásba vitt sport, az agresszív magatartás, de a depresszió, sőt a pánik mögött is húzódhat szexuális kielégületlenség. Az tehát nem igaz, hogy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat az, amelyből hiányzik, vagy valamelyik félnek nem kielégítő a szex.


Ha ezen az időszakon túl leszünk, minden rendbe jön.

Nem igaz. Egy párkapcsolatot soha nem az együtt megélt nehézségek rontanak el. Ha igazi a szerelem, az egymás iránt érzett vágy és megbecsülés, minden nehézséget le lehet együtt küzdeni. Még a manapság oly sokat emlegetett pénzhiány sem ronthatja el az igazi szeretetre épülő párkapcsolat. És fordítva is igaz, csak az anyagi jólét nem tesz kiegyensúlyozottá egyetlen kapcsolatot sem.


Majd, ha gyerekünk lesz, megkomolyodik.

Tévedés. A személyiség érettsége nem attól függ, hogy hány gyerekünk van. Nagyon sok házasság ment már tönkre azért, mert a benne élőket készületlenül érte az a sok feladat, lemondás és nehézség, amelyet egy gyerek születése okoz. Az sem jó gondolkozás, ha azt hisszük, hogy romló kapcsolatunkat egy gyerek érkezése rendbe hozza. Ez ideig-óráig megtörténhet, de a kapcsolat valódi tartalma nem változik. Érzéseink, tulajdonságaink, a másik iránt viselt felelősségünk nem javul egy gyerek megszületése miatt. Arról nem is beszélve, hogy a gyerek nem erre való.

 

Azért nem beszélgetünk, mert már ismerjük egymás gondolatát is.

Tévedés. Ha egy kapcsolatban hetek, hónapok, netán évek telnek el anélkül, hogy a benne élők a konkrét kérdések megvitatásán túl beszélgetnének egymással, ott baj van. Gondolatainkat, érzéseinket, munkahelyi problémáinkat ki kell beszélnünk magunkból. Ha ezt nem tesszük, ha ezt mással, máshol tesszük, akkor baj van. A jó beszélgetés éppen olyan fontos, mint a jó szex. A befelé fordulás, az elfojtott gondolatok, a rágódás bizonyos gondok miatt felőrlik a lelket, és megbetegíthetik a testet is.

 

Első a karrier, a család várhat.

Tévedés. A család és a karrier nem egymást kizáró dolgok. Mindkettő fontos, mindkettő szükséges ahhoz, hogy elégedett, boldog életet élhessünk. Aki semmi másra nem tud koncentrálni, csak az anyagi és munkahelyi előrejutásra, kizárja magát az élet fontos és szép örömeiből. Nyitottnak kell maradni, azért, hogy megtalálhassuk a nekünk való embert, azt, akivel majd leélhetjük az életünket. S ha az illető előbb kerül utunkba, mintsem anyagi körülményeink engedhetnék a családalapítást, akkor annak így kellett történnie. Majd együtt megteremtjük az élethez szükséges alapokat. Jobban is fogjuk becsülni, amit együtt hoztunk létre.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!