Nekem bejön, ha megkorbácsolnak

2011. 07. 18.
Szerző: Szimpatika
Az, hogy a különböző korok mennyire fogadták el természetesnek a testiséget, a szerelem különböző formáit, sok mindentől függött. A Római Birodalomban elfogadottnak, sőt magasabb rendűnek számított a homoszexualitás, a bibliai korban teljesen természetes volt a többnejűség.  Az, hogy az ágyban mi a természetes és elfogadott, kortól és társadalomtól függ. Vannak azonban olyan szexuális eltévelyedések, amelyek kórosnak nevezhetők.  

Exhibicionizmus

A nemi eltévelyedések egyik leggyakoribb formája. A „mutogatós bácsik” az iskolák előtt gyerekek számára, mások felnőtt nők számára teszik közszemlére a péniszüket. A törvénybe ütköző magatartás hátterében személyiség-fejlődési problémák fedezhetők fel. Furcsa érdekesség: az exhibicionisták többsége házas ember.

Fétisizmus

Kizárólag a férfiakra jellemző. A  pszichoszexuális érés folyamata során a gyermek szexuális fantáziájához bizonyos holmik kapcsolódnak, és a későbbiekben ezek megpillantása vált ki nemi izgalmat. A fétisiszták gyakran szárítóról, szennyesládából lopnak ruhadarabokat vágyaik kielégítéséhez.

Flagellantizmus

Lényege, hogy az egyén megkorbácsoltatja magát, vagy ő korbácsol másokat. Az ilyen módon szerzett  nemi izgalom bizonyos szerepjátékokkal társul: úrnő-rabszolga, úr és rabszolganő, bíró és bűnös stb., s ezt addig folytatják, míg be nem következik az orgazmus.

Frottőrizmus

A frottőr a tömött villamoson, buszon azzal ingerli magát és jut olykor orgazmushoz, hogy nemi szervét az előtte álló nőhöz nyomja, dörgöli, vagy ha lehetősége van rá, közösülő mozgást végez. Mivel a kiszemelt „áldozat” a legtöbbször fél a megszégyenüléstől, nem tiltakozik hangosan, ez pedig tovább bátorítja az elkövetőt

Gerontofilia

A gerontofilek, mindkét nem képviselői lehetnek, előszeretettel választanak náluknál sokkalta idősebb szexuális vagy szerelmi partnert, gyakran kifejezetten öregeket. E késztetésük gyökereit leggyakrabban a személyiségfejlődésük során szerzett tapasztalatok és érzelmi tényezők együttesében találhatjuk.

Koprolália

Nők és férfiak között meglehetősen sokan vannak, akik a szeretkezés izgalmában a nemi szervekhez kapcsolódó illetlen, olykor durva szavakat használnak. Ezt nevezik koproláliának, amely voltaképpen az önajzást segíti, illetve azt jelzi, hogy a személyiség ledönti a gátjait, s szabaddá teszi az utat a vágyai előtt.

Perverzió

Nem könnyű meghatározni, hogy a hálószoba mely eseményei tartoznak a perverzió fogalomköréhez. A homoszexualitást, vagy az orális közösülést például a század viktoriánus felfogása ide sorolta. Ma mindkettő szabadságjogokat élvez. Néhány ismert nemi elferdülést, közöttük a szadizmust, mazochizmust, a gyermekek, idősek, holtak felé irányuló vágyakat mindenképpen ide tartozónak tekintünk. Kialakulásukat többnyire az egyén személyiség-fejlődési zavarai okozzák.

Pigmalion

Az egykori görög monda szerint Kuprosz király alkotott egy leányszobrot és annyit gyönyörködött benne, hogy végül beleszeretett. Könyörgésére Aphrodité istenasszony életre keltette a lányt, akit a király nyomban felségül is vett. A szép történetről kapta a nevét a pigmalionizmusnak jelölt szexuális cselekmény. Már az ókorban is feljegyezték egy szamoszi férfi esetét, aki egy istenasszony szobrát becstelenítette meg. Ma ugyanezen fogalomkörbe tartozik, festményekkel és más emberi képmásokkal folytatott nemi cselekmény

 

forrás: Dr. Esztergomi László szexológus www.szex-szerviz.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!