Forró lesz a július!

2011. 06. 28.
Szerző: Szimpatika
A meteorológusok öt nappal előre tudnak meglehetősen biztos előrejelzést adni. Ennek ellenére igyekeznek hosszabb távra is számításokat végezni. Vannak szervezetek, akik ezt ma már meglehetős biztonsággal teszik. Ilyen a szervezet többek között az Európai Időjárás-előrejelzési Központ is.
Az Európai Időjárás-előrejelzési Központ közzétette a 2011. júliusára vonatkozó előrejelzéseit. A jóslás szerint, forró nyárra számíthatunk az elkövetkező hónapokban. Júliusban beköszönt az igazi kánikula, jóval melegebbre számíthatunk, mint júniusban.

Keleten, dél-keleten és nyugaton a hőmérséklet a normál értékek körül ingadozik majd, más térségekben, így hazánkban is viszont kánikulára jellemző hőfokok várhatók. A csapadék mennyisége közel áll majd az erre az időszakra jellemző értékekhez. Az időjárásra vonatkozó információk természetesen nem véglegesek Az ellenben biztos, hogy pénteken ismét eléri egy hidegfront az országot, így a jövő hét közepéig nem várható kánikula - közölte Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa hétfőn az MTI-vel. A pénteki hidegfront miatt mintegy öt fokkal hűl le a levegő. A hőmérséklet ekkor maximum 18-23 fok lehet, szombaton némileg melegszik majd az idő, akkor 21-26 fok várható.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!