Álomligetek az Erdők Évében

Szerző: Szimpatika
Ötmillió forint támogatás segítségével megnyílt a lehetőség 10 iskola számára az álomudvar megvalósítására a WWF Magyarország és a Magyar Cetelem Bank közös kezdeményezése, a Cetelem Zöldsuli programja keretében. Az internetes közönségszavazás, valamint a zsűri döntése eredményeként kiválasztott két budapesti és nyolc vidéki iskola a következő tanévben már vidámabb, gyermekbarátabb környezetben fogadhatja a diákokat.

Az iskolaudvarok sokfélék: lehetnek barátságosak, hívogatók, a tanórák utáni pihenés, önfeledt játék színterei, olyan zöld ligetek, amelyekre még évek múltán is szívesen gondolunk vissza. Az országban azonban számos intézmény diákjait szürke, kopár, sokszor elhagyatott betonudvar várja. A WWF Magyarország és az áruhitelezés területén piacvezető pénzintézet 2009 óta tartó együttműködése keretében, a Cetelem Zöldsuli program segítségével most ezeknek az iskoláknak nyílt lehetőségük arra, hogy pályázzanak az összesen ötmillió forintos támogatás elnyerésére, a zöldebb, élettelibb iskolaudvar kialakítására. A pályázati felhívásra összesen 116 jelentkezés érkezett: az intézmények vezetői, tanárai a diákokkal együttműködve részletes tervet készítettek az udvarok zöldítésére, az álomliget megvalósítására. A nyertes iskolák örömteli hírrel zárhatták az idei tanévet: a Cetelem és a WWF segítségével 10 intézmény tanulói megújított, zöldebb környezetben kezdhetik meg az új tanévet.

„Évekkel ezelőtt azért álmodtuk meg a WWF Magyarországgal közös környezetvédelmi kezdeményezésünket, mert úgy gondoljuk, a zöldebb környezet megteremtése felelős befektetést jelent mindannyiunk számára. Reméljük, a Cetelem Zöldsuli program során kiválasztott iskolák diákjai nemcsak egy szebb, zöldebb iskolaparkkal, hanem egy új életszemlélettel is gazdagabbak lesznek.” - mondta el Balog Gábor, a Magyar Cetelem Bank szóvivője.

A Cetelem Zöldsuli program során fontos szempontot jelentett az interaktivitás, a közösség, az érintettek bevonása a kiválasztás folyamatába. A pályázat weboldalán a látogatók – akár az érintett gyerekek, családjaik, vagy a pedagógusok – szavazhattak a számukra legszimpatikusabb álomudvarra. A közönség összesen 18 ezer szavazattal döntött tehát öt iskola sorsáról, további öt intézményt pedig a „Cetelem a zöldebb környezetért!” kezdeményezést immár harmadik éve közösen működtető WWF Magyarország és Magyar Cetelem Bank szakértőiből álló zsűri választott ki.

A támogatásban részesülő iskolák:

  • Kelenvölgyi Általános Iskola, Budapest, XI. Kerület
  • Petőfi Sándor Általános Iskola, Atkár
  • Rákosmenti Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Budapest, XVI. Kerület
  • Kálmán Lajos NOMH Ménteleki Általános Iskolája, Kecskemét-Méntelek
  • Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, Pécs
  • 2. sz. Általános Iskola, Hajdúdorog
  • Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat, Tiszakécske
  • Hunyadi János Általános Iskola Tagintézmény, Mikepércs
  • Zrínyi Miklós Általános Iskola, Gyál
  • Ladányi Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Csemő-Nyársapát

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!