A vese nagytakarítója

2008. 06. 26.
A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse a görögdinnye. Strandon, út mellett, piacon, boltokban, mindenütt beszerezhető. Nagyobb gondot okoz, hogy jó érettet válasszunk, de ez kicsit szerencse dolga is. A kopogtatós módszerrel a friss dinnyét találhatjuk meg, az állott (megütődött) dinnyének felismerhető a hangja.
Ha a nyári melegben görögdinnyét fogyasztunk, a lehető legjobbat tesszük szervezetünkkel. Minden megvan benne, amire a szervezetnek szüksége van a hőségben. Még elegendő só is van, ami pótolja az izzadsággal elveszített ásványt. Van benne vas, cink, magnézium és a kalcium. Megemlíthetjük továbbá az A és C vitaminokat, valamint a szelént, amelyek együtt antioxidánsok. Tápértéke nem túl magas, de mivel általában egyszerre nagyobb adagot fogyasztunk belőle, a szervezetünkbe jutó ásvány számottevő.

A görögdinnyének több mint kilencven százaléka víz, gyógyhatását éppen ennek köszönheti. A szervezetünkön áthaladó víz mindent eltávolít, ami nem odavaló. A görögdinnye fogyasztása alaposan elősegíti, hogy a vér sav-lúg egyensúlya visszatérjen. A máj az a szervünk, amelyre a legszerteágazóbb működtetési feladat hárul. A vér kitisztulásával a máj is lélegzethez jut, valamint a májnak kitűnő gyógyszer az A vitamin. Legnagyobb tisztító akciót a vesénkben végez, fogyasszunk tehát annyi görögdinnyét, amennyit csak tudunk. Szinte kimossa a húgysavkövet, átmossa a szervezetet, és felüdíti.

A görögdinnye magja is felhasználható gyógyítási célokra. Az eddigi tapasztalatok szerint két fajta betegségben is hozhat enyhülést. A vesekárosodásban szenvedő betegek reménykedhetnek, valamint a cukorbajosok is meggyógyulhatnak.

A vese munkájának hanyatlása harminc-negyven éves korban kezdődik, és halálunkig tart. Ez a folyamat odafigyeléssel lassítható, illetve fokozott javulás is várható. Fél liter vízben lassú forralással főzzünk 2 kanál görögdinnye magot tizenöt percig. Naponta fogyasszunk három csészével ebből a teából a főétkezések között.

Cukorbajra, két liter vízbe tegyünk 4-5 evőkanál görögdinnyemagot, és főzzük háromnegyed órán át. Annyi vizet töltsünk hozzá, hogy a napi folyadék szükségletünket kielégítse. Naponta hat-nyolc pohárral fogyasszunk ebből a teából.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!