Böjt és álom

Szerző: Szimpatika
A böjt ideje alatt a testünk megszabadul a salakanyagoktól, a gondolataink letisztulnak, és érzelmeink felszabadulnak. Más nézőpont jelenik meg, amelyből át tudjuk tekinteni élethelyzetünket, és a megoldásra váró feladatainkat. Segítenek az álmaink is. Megerősödik az akaratunk, ami mindenképpen erőt és önbizalmat ad a mindennapok kihívásaihoz, vallja Dr. Parádi József lélekgyógyász, a Máriahalmon több mint másfél évtizede sikeresen működő böjtös álomtáborok vezetője,
A táborban kirándulások, mozgásprogramok, csoportfoglakozások, jóga, relaxáció és meditáció, közös éneklések és az álmok megbeszélése által jutnak közelebb a résztvevők céljaikhoz. Dr. Parádi József gyógyszer nélküli pszichoterápiát végez. Szakvizsgája van ideggyógyászatból, pszichiátriából és pszichoterápiából is, de nem tagja semmiféle orvosi szervezetnek.

A gyógyszerrel való kezelést annyira elítéli, hogy gyógyszerfelírási jogát visszaadta. Azt vallja, hogy hiába ismerjük az agyunkban lejátszódó biokémiai folyamatokat, a lélek működéséhez egy lépéssel sem jutunk közelebb.
Nézete szerint okosabb inkább figyelni álmainkat. Mivel kevés olyan őszinte megnyilvánulásunk van, mint az álmodás, el kell hinnünk, hogy az álmok fontos dolgokat közölnek. Ezért szervez olyan táborokat, ahol a testet böjtöléssel tisztítják meg, a lelkükre pedig a feltörő álmok segítségével figyelnek.
Böjtös álomtábor június 22 és 26 között idén is lesz Máriahalmon.
Parádi doktor szerint az álom azáltal gyógyít, hogy közelebb visz önmagunkhoz. Az álmok tipikus üzenete, hogy légy az, ami igazán vagy, amire születtél! Az önmegvalósítás felé tudnak vinni az álmok, ha figyelünk rájuk. Lehet segíteni az álmokra való emlékezést. Vannak technikák de elsősorban az álomhoz való hozzáállást érdemes vizsgálni. Amint az ember érdeklődni kezd az álmai iránt, emlékezni is fog rájuk. Ha figyelmet szentelünk nekik, sok újdonsággal, egészen meglepő dolgokkal tud szolgálni belső világunkat illetően. Az álmaink életünk két alapvető tényezőjét járják körül: a félelmeinket és szeretetképességünket. Abban segítenek, hogy elengedjük félelmeinket és tudjunk végre szeretni. És ebben semmiféle más gyógyszer nem segít.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!