Mikor veszel feleségül?

2011. 06. 13.
Szerző: Szimpatika
Úgy tűnhet, hogy a mai független, sikeres nő nem is vágyik társra. Legalábbis kifelé ezt mutatja. Közben az is lehet, hogy megrögzötten bújja az internetes párkereső oldalakat, villámrandikra jár, és éjszakánkét sírdogál az esküvői magazinok felett. Ha így van, nem lenne egyszerűbb bevallani, hogy szükség van az „átkozott pasikra”?
Fehér ruha, virágok, mosolygó arcok és felhőtlen boldogság. Kislányként mindenki így képzeli élete legfontosabb napját. De, hogy az mikor jön el? Nem tudjuk. Nagyanyáink korában egyszerűbb volt az élet. A család idősebb tagjai kiszemelték a legényt, s a lánynak megmondták, ő a megfelelő. Aztán már csak az ásó, kapa, nagyharang. Látszólag mi szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen lehetőségünk van szerelemből házasodni, de a szabadság azt is jelenti, hogy választanunk kell, s ez nem mindig könnyű.

Talán félünk függeni és felelősséget vállalni, nehéznek tartjuk az alkalmazkodást. Ráadásul, csak nem kopogtat be az igazi. Az a bizonyos, a fehér lovon. Nem baj, gondoljuk, a házasság még várhat, akár hosszú évekig is. A munka, a siker fontosabb. A baj csak az, hogy ketyeg a biológiai óra. Márpedig előbb-utóbb minden nő szeretne gyereket és a munka nehézségein is könnyebb átlendülni, ha mellettünk áll egy partner, aki legalább meghallgat minket. Minden nő életében eljön a pillanat, amikor kezdi úgy érezni, ideje már férjhez menni. Mert gyereket szeretne, és ehhez férfi kell.

Kérdés persze, hogyan vegyük rá a kiszemelt áldozatot a lánykérésre. Merthogy kétféle férfi van. Aki nősülni akar, és aki nem. Most már csak az a kérdés, hogy melyikkel találkozunk. Egy biztos, nem túl szerencsés ötlet az áhított ifjút mindennap elcibálni a menyasszonyiruha-kölcsönző kirakatához. Nem szerencsés az se, ha orvul ráuszítjuk az ismerőseinket, vegyék már rá a nyilatkozatra. Nem szerencsés azzal sem példálózni, hogy a legjobb barátnőnk már háromszor is elkelt, mert a rossz példa nem példa. Célravezető ugyanakkor, ha kimutatjuk előnyös tulajdonságainkat, például titkon felvarrjuk a leszakadt inggombját, vagy meghívjuk egy vacsorára, amit mi magunk készítünk. Vigyázat! Fontos, hogy ehető legyen! Nem árt, ha néhány házisárkány-vonásunkat eltitkoljuk, például nem rendezünk féltékenységi jeleneteket, nem tiltjuk el a barátaitól, nem kiabálunk vele, amiért elfelejtett rózsacsokrot hozni. Kell persze egy cseppnyi csalafintaság is: elmesélhetjük például, hogy kollégánk, az a nagytermészetű, mostanában folyton köröttünk sündörög, és komoly szándékai vannak. (Még ha nem is igaz.) Biztosíthatjuk szerelmünket arról, hogy számunkra egyáltalán nem fontos a házasság, hisz most vagyunk fiatalok, ráérünk még lekötni magunkat egyvalakihez. Van, hogy ez használ, de az is előfordulhat, hogy nem.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!