Tényleg gyógyítanak a színek?

Szerző: Szimpatika
A holisztikus szemléletű gyógyítás szerint a betegség akkor jelentkezik, ha felborul a szervezetben uralkodó harmónia. A színek gyógyító erejét hirdető elmélet szerint a megfelelő színek helyreállítják a testi, lelki egyensúlyt. Alkalmazói kétféle módszert használnak. Vagy megfelelő színű fénysugárral világítják a beteg embert, vagy a megfelelő színű üvegedényben tárolt ivóvizét fogyasztás előtt néhány órára napra teszik.
Lássuk, hogy melyik szín milyen betegség gyógyításában segíthet:

- A vörös izgató hatású. Adrenalint szabadít föl, emeli a vérnyomást. Csak ritkán szabad alkalmazni, olyan esetekben, amikor szükségünk van az energiánkra.

- A narancssárga erősíti a tüdőt, a lépet. Görcsök oldásához, asztma, hörghurut és epilepszia gyógyításához használják. Erős dohányosok jól teszik, ha sok narancs színű lámpabúrát, poharat, képet, mandalát tartanak otthonukban. (Persze legjobban akkor járnak, ha leszoknak a dohányzásról!)

- A sárga fokozza az epe működését, csökkenti a depressziót. Használják még rossz emésztés és cukorbetegség esetén. Ha lakásunk falait sárga árnyalatúra festjük, sokat tettünk családunk jó hangulatáért.

- A zöld harmóniát teremt. Kedvező hatással van a szívre és a vérkeringésre. Ezért festették valamikor az iskolák falait, a padokat, amelyben a gyerekek ültek, zöldre.

- A kék nyugtat. Valószínűleg azért, mert az ég és a víz kékje is nyugalmat áraszt. Állítólag kiváló hatású láz, torokgyulladás, eperoham és reuma esetén.

- Az indigó hűt. Jó hatással van érzelmi életünkre. Segít a szürke hályog, szem- és fülgyulladás gyógyításában. Persze csak kiegészítő terápiaként.

- Az ibolyaszín tisztítja a vért. Álmatlanság esetére ajánlott. Igazán könnyű kipróbálni, hogy ibolyaszín ágyneműben édesebb-e az álom?

Természetesen ezeket az eljárásokat csak a hagyományos kezelés kiegészítésére, a kezelőorvos tudtával szabad alkalmazni.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!