Fogyókúrabarát otthonok

Szerző: Szimpatika
Szinte már klisének számít, de a hosszú távú fogyás nem csak a diétáról és a mozgásról szól, hanem életmódbeli változást igényel. Az élet minden területén a sikerre kell törekedni, és nem arra, hogy akadályok gördüljenek az útba, mint például a konyha elrendezése. Vajon hányan gondolták már ezt végig? Nemcsak az számít, milyen ételeket halmoz fel valaki, hanem az is, miként rendezi el azokat. Néhány apró változtatással is már nagy különbség érhető el.

Minden megfelelő ételt előre kell tenni, kézmagasságba. A friss gyümölcsöt, a vizet, zöldséget, teljes értékű gabonát, alacsony zsírtartalmú tejterméket. Ezek általában az alsó fiókban vagy az ajtó rekeszeiben kapnak helyet. A maradékok és a diéta szempontjából káros ételek kerülnek először a látótérbe. Igaz, de mégis hogy maradjon friss a zöldség a fiókon kívül? Először is, meg kellene enni, mielőtt fonnyadásnak indul, és pontosan ez történik, ha elsőként látja meg az ember, ahogy benéz. Elég kivenni a nejlon zacskóból és megfelelően tárolni, úgy nem lesz semmi baja a polcon sem.

Pultok és szekrények

Tálaláskor a pulton legyen a kiporciózott étel, a főzőedény pedig maradjon a tűzhelyen. Csak a tányérok kerüljenek az asztalra. Aki „családias” stílusban étkezik, és terülj-terülj asztalkát varázsol az ebédből, hajlamosabb repetáért nyúlni. Legyen könnyen elérhető helyen az alacsony nátriumtartalmú ízesítő is, így nincs csábítás újabb falatokért, miközben keresgélni kell a szekrényben.
Aki kampányszerűen vásárol és nagyobb ételkészleteket halmoz fel otthon, inkább tárolja kamrában vagy más helyiségben. Itt is célszerű ugyanúgy eljárni, mint a hűtő esetében: az egészséges ételek kerüljenek középre, a nassolnivalók meg jó magasra.

Az étkezés helyszíne

Mindenképp le kell ülni az étkezéshez, de véletlenül se a tévé elé. Oda kell figyelni, mit eszik az ember, nem csak szórakozottan lapátolni befelé az ételt. Segít az is, ha az étkezőt egy külön helyen alakítják ki. Ki lehet dekorálni virággal, fényekkel is otthonosabbá lehet tenni, így az étkezés több lesz kalóriák számlálgatásánál és egy stresszes eseménynél, inkább a társaságról és az ízek élvezetéről fog szólni. Jó ötlet lehet a tányérok méretének csökkentése, így kisebb adag kerül rájuk.

medipress

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!