A szép nők nem maradnak sokáig az átlagos fickók mellett

Szerző: Szimpatika
Három angliai egyetem tudósai fényképes vizsgálattal jártak utána, milyen valószínűséggel bizonyulnak tartósnak az olyan kapcsolatok, amelyekben a nő sokkal vonzóbb jelenség, mint a férfi.
A stirlingi, chesteri és liverpooli egyetem tudósai több mint száz pár nő- és férftagjairól készítettek felvételeket, olyanokról, akik néhány hónapja együtt voltak és olyanokról, akik már évek óta együtt éltek. A képeket pedig a rajtuk szereplő személy kinézete alapján osztályozták.

Az elemzés azt mutatta, hogy az igazi számító hölgyek, amennyiben átlagos külsejű férfival élnek egy kapcsolatban, akkor ott legtöbbször a románc csupán néhány hónapig tart. A kutatók szerint ez arra utal, hogy a kapcsolat fennmaradására inkább a nő van hatással, nem a férfi, illetve az is közrejátszhat az eredmények ilyetén alakulásában, hogy a szép nők felismerik, van hatalmuk ahhoz, hogy válogassanak, és a számukra legmegfelelőbbnek tűnő párt válasszák. Ez a válogatás azonban könnyen azzal az eredménnyel zárulhat, hogy végül egyedül maradnak. Hiszen minden partner mellett hajlamosak úgy érezni, hogy van nála vonzóbb, gazdagabb, okosabb, kedvesebb. Nekik megfelelőbb. Végül az igazán partiképes férfiak elfogynak, s már csupán kapcsolatok szétrobbantásával tudnak maguknak párt találni. Már csak olyan férfival tudják összekötni az életüket, akinek „történelme”, olykor gyerekei, elhagyott felesége van. S ez minden kapcsolatban veszélyforrás, konfliktusok okozója lehet.

medipress

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!