Biológiai daganatkezelés

Szerző: Szimpatika
Jóval korábban, mint ahogy a daganatos betegség egy szervben megjelenik, milliónyi, milliárdnyi daganatsejt kering a vérben és a nyirokrendszerben. Ezért a felfedezett daganatot nem elég műtéttel eltávolítani, az okokat kell feltárni, s az immunrendszert megerősíteni.
Az immunrendszer képességeinek fokozására szolgál az úgynevezett biológiai dagantkezelés. Ez egy komplex módszer, melyet elsősorban Nyugat-Európában használnak az onkológusok, de arrafelé sok háziorvos is megtanulja. Hiszen egyre nagyobb az igény a daganatos betegek részéről, hogy az orvosok ne csak a sugárkezelést és a kemoterápiát kínálják fel számukra.

Annál is inkább, mert ezek a hagyományos módszerek olyanok, mint a kétélű kard. Miközben egy jól működő kemoterápia 30-40 százalékos eredményt hoz, tönkreteszi a májat, a vesét, a vérképző szerveket és az immunrendszert, amelynek a legfőbb feladata éppen a szervezetben idegen, rossz struktúrájú sejtek felismerése és eltávolítása.
Jóval korábban, mint ahogy a daganatos betegség egy szervben megjelenik, hónapokkal, esetleg már évekkel korábban milliónyi, milliárdnyi daganatsejt kering a vérben és a nyirokrendszerben. Amikor a sebészek kivesznek egy daganatot valamely szervből, ez nem jelenti azt, hogy a vérből és a nyirokból eltűnik. Erre való a kemoterápia. Azonban ha sikerül is eltávolítani, az okokat ez sem szünteti meg. A hagyományos orvoslás eltávolít. Ezt tudja. Ez azonban nem mindig, sőt legtöbbször nem elég. Sajnos a kemo és a sugár nem segíti az immunrendszert abban, hogy felismerje és eltakarítsa a rosszul strukturált és idegen sejteket. Ezért nem ritka, hogy máshol, sőt akár egy másféle tipusú szövettani daganat alakul ki. A komplex biológiai tumorkezelés arra is alkalmas, hogy a besugárzás és a kemoterápia mellékhatásait csökkentse, de támogatja a legyengült védekezésű és erőtlen szervezetet. A kezelésnek lényege az, hogy vért vesznek le a vénából, és azt adják vissza immunerősítőkkel kombinálva a farba. Véroxigenizációs terápia során a levett vért oxigénnel és ultraviola C fénnyel besugározva adják vissza.
A biológiai tumorkezelésen részt vevők életkilátása és életminősége is sokkal jobb.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!