Ezek a gyógyszerek lesznek olcsóbbak

2011. 05. 01.
Szerző: Szimpatika
Május elsejétől ismét csökkent több mint félszáz gyógyszerkészítmény betegtérítési díja. Az árcsökkenésben jelentős szerepe van annak, hogy az egészségbiztosító áprilistól árversenyt indított el a több hatóanyagot tartalmazó kombinációs készítmények között, ugyanis a májusi árcsökkenésben érintett gyógyszerek közel egyharmada kombinációs készítmény.
Az árcsökkenés átlagos mértéke 14%, de több olyan termék is van, melyért a betegek 30–40%-kal kevesebbet fizetnek májustól. Az árcsökkentésben érintett termékek köre több népbetegség kezelésére szolgáló készítményt is tartalmaz: vérnyomáscsökkentő, koleszterinszint-csökkentő, antidepresszáns, prosztatamegnagyobbodás ellen ható készítmény. A május elsejei változásokat is figyelembe véve, az elmúlt egy hónapban három alkalommal hirdetett ki az OEP árcsökkentést: április elsejétől 600 termék ára változott, összesen átlagosan 230 forinttal csökkent a betegek terhe. Április közepétől újabb 32 termék esetében 30 %-kal mérséklődtek a betegtérítési díjak, míg most, május elsejétől átlagosan 400 Ft-tal csökken 60 termék ára, köztük számos kombinációs készítményé.

A május elsejétől olcsóbban megvásárolható gyógyszerek listája:
https://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_HIREK/SAJTOSZOBA/TAB36490194/V%C3%81LTOZ%C3%81SOK%20M%C3%81JUS.PDF

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!