Túlvitaminozott tápszerek

2011. 03. 18.
Szerző: Szimpatika
A gyártó saját hatáskörben intézkedett a termékek visszahívásáról. A tápszer túl magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szorulást vagy hányást, hasmenést okozhat. A kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtését az Országos Tisztifőorvosi Hivatal ellenőrzi.
A forgalmazó Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. 2011. március 11-én arról értesítette az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetet, hogy két termékét visszahívja. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a magyarországi forgalmazó cégnél ellenőrzést végzett. Ennek során kiderült: fogyasztói kifogás miatt vizsgálták meg a tápszereket a németországi gyártó laboratóriumában. A két termékmintában az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak. Mivel a minták kifogásolhatóak voltak, ezért további – azonos időben gyártott – tápszert is megvizsgáltak, információink szerint közel 400 terméket. Több kifogásolt eredmény azonban nem született. Ennek ellenére a gyártó valamennyi olyan termékét visszahívta, amelyek a kifogásolt tápszerekkel egyidőben készültek.

A visszahívott termékek:

Milupa Komfort 1
lejárati idő: 2012.03.16. és 2012.04.21. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak.

Milupa Milumil HA 1
lejárati idő: 2011.12.29. és 2012.02.24. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak, Rossmann üzletek, Auchan Magyarország Kft. üzletei.

A visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező 2 termékre vonatkozik, azokat a gyártó visszaveszi és árukat megtéríti. Ennek részleteivel, illetve egyéb termékinformációval kapcsolatban a termékek csomagolásán is megtalálható (+36)80331233-as zöldszámon érdeklődhetnek az érintettek. Ha egy tápszerben több a vitamin, illetve az ásványi anyag a megengedettnél, akkor azt a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt a gyerekek elutasíthatják. A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal megkezdte a forgalmazó helyeken, egészségügyi gyermekintézményekben a kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtésének ellenőrzését.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!