Nem gyógynövények, gyógytáplálékok

Szerző: Bíró Tünde
Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas molekuláris biológus szerint az emberi szervezet komplex anyagcsere-funkciói csak akkor működnek zavartalanul, amikor valamennyi esszenciális mikrotápanyag megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll.
Az utóbbi évtizedekben a különböző táplálékként fogyasztott növényekről, gyógynövényekről, állati és ásványi eredetű anyagokról kiderült, hogy azok nemcsak azért lehetnek fontosak, mert a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, hanem azért is, mert olyan speciális tulajdonságokkal is rendelkezhetnek, amelyek betegségek megelőzésében, ill. előfordulásuk gyakoriságának mérséklésében is fontosak lehetnek. Emellett az is az elmúlt évtizedeknek köszönhető, hogy olyan sokféle hiányállapot ütötte fel a fejét, amelyek következtében számtalan betegséggel küszködünk.

E felismeréseknek köszönhetően valamennyi földrészen és hazánkban is rendkívül nagy számban jelentek meg olyan, nem gyógyszerként, fitoterápiás vagy gyógyhatású készítményként ismertté vált termékek, amelyeket többnyire gyógyhatású élelmiszernek, funkcionális élelmiszernek, étrend-kiegészítő készítménynek, vagy az egyes országok élelmiszer engedélyeztetési gyakorlatának megfelelően egyéb névvel illetnek.

Az ortomolekuláris medicina a hétköznapi tápanyagokat gyógytáplálékként használja, mega-dózisokban gondolkodik, és ezáltal prevenciós és terápiás lehetőségeket, egészségmegőrzést tesz lehetővé. Az ortomolekuláris medicina szerek biológiailag aktív anyagok kitűnő tárházai, biztosítják a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozást. Az ortomolekuláris medicina-tanácsadás keretében tájékoztatást adunk arról, hogy a tápanyagoknak milyen szerepük van az egészségmegőrzésben, a betegségek megelőzésében, a munkaképesség fenntartásában, valamint az elfogadható egészségben megélhető öregkor elérésében. Emellett felhívjuk a figyelmet a gyógyszerek túlzott mértékű fogyasztásának, a farmakofágiának a veszélyeire, és a gyógytáplálékok által nyújtott prevenciós lehetőségekre.

Bővebb információ: www.ortomolekularis.blogspot.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!