Plasztika, ott lent

2011. 03. 14.
Szerző: Szimpatika
Hüvelyplasztika, a kisajakplasztika, a szeméremdomb-korrekció, a nagyajakfeltöltés, a G-pont-feltöltés és a szűzhártya-rekonstrukció. A plasztikai sebészeten belül már az intimplasztikai beavatkozások is bárki számára elérhetőek.
Mostanában egyre több nő teszi félre szemérmességét és fordul intim problémájával orvoshoz.  Például olyan problémák megoldását kérik, mint a hüvelyi szülés után jelentkező inkontinenciát, vagyis vizeletcseppenési zavart.

De egyre többen vannak olyanok is, akik esztétikai célú műtéteket kérnek az orvostól. Mert nincsenek megelégedve a külső nemi szervük alakjával esetleg méretével.

A beavatkozások között a hüvelyplasztika, a kisajakplasztika, a szeméremdomb-korrekció, a nagyajakfeltöltés, a G-pont-feltöltés és a szűzhártya-rekonstrukció is szerepel.

A hüvelyplasztika célja a hüvelyfal mellső és hátsó süllyedésének megszüntetése. A beavatkozást indokolhatja a vizelettartási panasz mellett az intim, szexuális tünetek, a közösülési problémák megszüntetése is. A hüvelyplasztika lényege a gátizmok és a hüvely kondicionálása műtéti úton, ezáltal a hüvely anatómiájának újrastrukturálása.

A kisajak plasztika nemcsak esztétikai, hanem funkcionális problémákra is megoldást jelent. A műtét során a kisajak túlzott méretének korrigálására kerül sor. A kisajak plasztika nem okoz beidegzési, örömszerzési problémát, éppen ellenkezőleg, némi türelmi idő után a szexuális életet eddig zavaró anatómiai sajátosságok megszűnnek.

A szeméremdomb korrekció ideális megoldást jelenthet azoknak a pácienseknek, akik szeméremdombjukat túlságosan kiemelkedőnek tartják, hiszen az intimplasztika tulajdonképpen a szeméremdomb területéről történő zsírleszívást jelenti. A páciens kérésére a beavatkozás kombinálható a nagyajkak saját zsírral történő feltöltésével is.

A G-pont feltöltését főként azoknak a nőknek ajánlják, akik szexuális életüket izgalmasabbá szeretnék tenni G-pontjuk méretének növelésével. A feltöltés kollagén injekcióval történik, helyi érzéstelenítésben mindössze kb. 15-20 perc alatt. A G-pont feltöltése után azonnal folytatható a napi tevékenység.

A szűzhártya helyreállítását célzó beavatkozás a szűzhártya-rekonstrukció. A nők különböző okok miatt szeretnék visszanyerni szüzességüket. Egy részük vallási, társadalmi okok miatt, másik csoportjuk a szexuális életük izgalmasabbá tétele miatt választja ezt a beavatkozást.

Magyarországon még nem túl népszerűek az említett beavatkozások, a nők szemérmesebbek nálunk, mint Nyugat-Európában és főként Amerikában, ahol az intimplasztika rendkívül elterjedt. Nyilvánvaló, hogy az új terápiás területet nem a plasztikai sebészek hívták életre, hanem azon nők ezreinek valós problémája, akik hosszú ideig együtt éltek az intimterületek miatt kialakult gátlásaikkal.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!