A jó szex nem egyenlő az orgazmussal

2011. 03. 14.
Szerző: Szimpatika
Bármerre járunk, filmről, tévéből, reklámokból ömlik ránk a szex. A szerelmes jelentekben egyre többen, egyre többet mutatnak. Hibátlan testek, izmos férfikarok, hátak, fenekek, tökéletes keblek és hosszú combok marcangolják izzó szenvedéllyel egymást. A kamera közelről mutatja az extázisban feloldódó, a gyönyör csúcspontján is tökéletesen sminkelt arcokat.
Úgy tűnhet, hogy a szex mindenki számára izgató, szenvedélyes, naponta ismétlődő gyönyör, csak a mi ágyunkban vannak bajok. Holott ez nyilvánvalóan nem igaz. Éppen csak arról van szó, hogy bár egyre kevesebb dolog tabu a szerelemben, a rossz szexről valahogy senki nem beszél. Még azok a  barátnők sem, akik pedig olykor szívesen sztorizgatnak régi pasikról, aki még szeretkezés közben sem vették le a zoknijukat, és a csiklót valahol köldöktájon keresték. Arról azonban a legszabadabb szájú csaj se mesél szívesen, hogy az aktuális partnerével miért rossz, ha rossz az ágyban. Valahogy minden pár azt gondolja, hogy ők az egyetlenek, akik nem csinálják legalább hetente háromszor. Holott az unalmas szex sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk.

Az lenne az ideális, ha mindig akkor, és csak akkor kerülne sor a szeretkezésre, amikor igazi vágyat érzünk - mondja szexológus szakértőnk. – Sajnos nagyon sokszor nem így történik. A mai rohanó életben a pároknak ritkán van idejük egymásra, az intim, nyugodt, felhőtlen együttlétre. A szerelmeskedés ideje legtöbbször a hétvégére marad, amikor szinte kötelességszerűen megpróbálják a szexben levezetni egész heti felgyűlt feszültségüket. Azt gondolják, ha eljuttatják magukat vagy egymást a csúcspontra, kielégülnek. Csakhogy ez nincs így. A jó szex nem egyenlő az orgazmussal. Úgy veszem észre, hogy napjainkban a nők túlságosan orgazmus-centrikusak lettek. Manapság úgy tűnik, mint ha sok nő számára a jó szex egyetlen kritériuma az lenne, hogy eljutnak-e a csúcsra. Holott egyáltalán nem jó, ha egy nőnek minden együttlétkor van orgazmusa, mert az kiöli a vágyat belőle.  Pácienseimnek mindig megpróbálom elmagyarázni, hogy az orgazmus csak hab a tortán. Az orgazmus-centrikusan közösülő nők és férfiak sokat veszítenek, ha siettetik a csúcsélményt, és közben a nemi élvezetek egész soráról maradnak le. A sokszor átélt orgazmus ellenére is gyakran kielégületlenségről panaszkodnak.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!