Fogyókúrás nassolnivalók

2011. 02. 22.
Szerző: Szimpatika
A diétázóknak talán az okozza a legtöbb szenvedést, hogy le kell mondaniuk a torkoskodásról. Vannak azonban finomságok, amelyeket – persze, mértékkel – a fogyózók is fogyaszthatnak.

Lássuk hát sorjában őket:

– Idegesség ellen az egyik legegészségesebb, legalacsonyabb kalóriatartalmú rágcsálnivaló a sárgarépa. Különösen tavasszal, amikor friss és jóízű. szinte harsog a fogunk alatt.

– Napraforgómag: telis-tele van magnéziummal, amelynek hiánya ingerültté és fáradttá tesz minket. Ezért, ha stresszevők vagyunk, segít legyőzni a falhatnékot. Persze mivel olajos mag, nem szabad belőle sokat enni.

– Áfonya: tele van C-vitaminnal, és elősegíti a zsírégetést.

– Gumicukor: bizonyított tény, hogy egy kis darabka segít a zsírpárnák eltüntetésében. Persze nem kell belőle egy egész zacskónyit befalni.



– Turmix: sovány tej gyümölccsel vagy fogyókúrás turmixporral: nagyon egészséges és csökkenti az éhségérzetet is.

– Paradicsomlé: két deci csak 20 kalória, és magas káliumtartalma miatt ideális a stressz ellen. 

– Popkorn: persze nem vajas, nem sajtos. Mikróban egyszerűen elkészíthető, és finom.

– Gabonapehely: főzve, kicsi tejjel. Bármilyen gabonapelyhet megfőzhetsz, háromszoros mennyiségű vízben, édesítőszerrel. A hűtőszekrényben eláll. Ha édeset ennél, egy kis fahájjal megszórva, esetleg kicsi tejjel pompás.

– Joghurttorta: négy deci joghurtot négy kávéskanál zselatinnal melegíts fel, édesítsd meg. Öntsd rá bármilyen gyümölcsre, s egy órára tedd a hűtőbe. Az elkészült „torta" vágható, és alig van benne kalória.

– Cukormentes rágó: jól bevált „édesség" – vannak olyanok, akik szerint fokozza az éhséget.

– Pászka: ha nagyon ki vagyunk éhezve egy jó szendvicsre, helyettesíthetjük egy szelet pászkára vagy abonett kenyérre tett sovány sajttal, sonkával.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!