Egy óra alatt ezer kalória mínusz

2011. 02. 15.
Szerző: Szimpatika
A mozgásrendszerben karate, boksz, taekwondo, brazil capoiera és tai chi elemek keverednek. A túlsúlyosak is elkezdhetik.
A nagy fitnesztermek kedvelt óra típusa a harcművészetek három és fél ezer éves kultúráját eleveníti fel, formálja amatőrök számára újjá.  A Sugar Ray Leonard ökölvívóbajnok vezetésével elindított boxecise óratípusokat Billy Blanks karateversenyző rúgásokkal egészített ki, és ebből lett a tae bo, avagy thai-bo. Hatalmas volt a siker, a tréning Amerikában külön tévécsatornát is kapott. A thai-bo tulajdonképpen a boksz fitneszesített változata. Az egész testet formálja, végzéséhez a test minden porcikájára szükség van. A pörgős, küzdelmekkel teli edzés kiválóan alkalmas a felgyülemlett agresszió levezetésére. A zene edzés közben oldja a stresszt, felszabadítja a gátlásokat, összehangolja a csoport munkáját. A szakképzett oktató – akinek rendelkeznie kell küzdősport múlttal, hogy érezze e mozgás filozófiáját is, hatásos zsírégetésre készteti szervezetünket.

Mi történik egy thaibo edzésen? A karate, boksz, taekwondo, capoiera és tai chi elemek egyszerűsített mozdulatait zenére sajátítják el a résztvevők.  A mozdulatok tanítása közben megtanulják uralni belső energiáikat. Az ütések, rúgások és hárítások zenés kombinációja keveredik a speciális nyújtó és erősítő gyakorlatokkal. A mozgás csak akkor szünetel, ha koncentrációs izomfeszítés, avagy tai chi és meditáció váltja fel. Minden edzésen körülbelül ezer kalória ég el. Heti három edzéssel, napi 1500 kalóriás étrend mellet, havi 5- 8 kilótól lehet megszabadulni a segítségével. Azért, mert az intenzív mozgás megemeli az alap anyagcserét, ezért az edzés nélküli napokon is folytatódik a zsírégetés.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!