Öt dolog, ami biztosan fokozza a zsírégetést

Szerző: Szimpatika
Néhány egyszerű és természetes dolog bizonyítottan fokozza a szervezet zsírégető képességét. Ezeket nem nehéz betartani, és pénzbe sem kerülnek. Érdemes kipróbálni őket.
Szóval, mi az, ami egyszerűen és biztosan fokozza az anyagcserénket?

A kiadós alvás. Bizony, erre kevesen gondolnak. Pedig az alvás fokozza a szervezetben a növekedési hormon aktivitását, mely közismerten zsírégető hatású.

Napi ötszöri fehérjefogyasztás. Igen, nem tévedés. Mondjuk, reggelire kemény tojás, tízóraira zsírmentes joghurt, ebédre sovány hús, zsír nélkül sütve, uzsonnára egy vékony szelet rozskenyér tofukrémmel, vacsorára valamilyen hal, rizzsel. Minden táplálék (fehérje, szénhidrát, zsír) emésztése energiát igényel. A fehérjék égetik el azonban a legtöbbet. Ha több fehérjét fogyasztunk, több kalóriát leszünk képesek elégetni.

Az alacsony GI szénhidrátok. Az alacsony GI indexű szénhidrátok által képesek leszünk koplalás nélkül tartani az alacsonykalóriás étrendünket. Nem leszünk éhesek. A glikémiás index azt mutatja meg, hogy az elfogyasztott szénhidrát milyen gyorsan és milyen mértékben képes megemelni a vércukorszintet. Minél magasabb ez az érték, annál gyorsabban jut a szénhidrát a véráramba. Minél gyorsabban jut a szénhidrát a véráramba, annál több inzulint termel. Az inzulin a cukrokat a zsírsejtekhez szállítja, és ott tárolja el őket. Ezután a vércukorszint hirtelen lezuhan, és éhesek leszünk. Az alacsony GI indexű szénhidrátok ellenben lassabban jutnak a véráramba, kevesebb inzulinhormont termelnek, és ezért nem okoznak jelentős vércukorszint-ingadozást, nem leszünk éhesek.

Kevés gyümölcs. Ugyanis a gyümölcsök is cukrot tartalmaznak. A gyümölcscukor, a fruktóz is képes zsírrá alakulni akkor, ha a máj glikogén raktára, ahová a szervezet eltárolja, megtelik. Ha tehát komolyan vesszük a zsírégetést, gyümölcsöt csak délelőtt, főleg ébredés után fogyasszunk. Ilyenkor a máj glikogénkészlete üres, és feltöltésével elérjük az „üzemi" fordulatszámot, tehát jó lesz a közérzetünk, ellenben nem tárolunk fölösleges kalóriákat

Sok alacsony zsírtartalmú tej. Meg sovány hal, szója, bab és egyéb kalciumban gazdag ételek. A kalcium ugyanis szintén segíti a zsírégetést. Illetve akadályozza a zsírok felszívódását a szervezetben A tejtermékekkel bevitt kalcium legfőképpen. Azért, mert a tejben további hasznos összetevők vannak, mint például a tejsavó peptidek, a CLA és az elágazó szénláncú aminosavak (BCCA).

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!