Ahol a drog, ott a halál is közel van

2011. 01. 18.
Szerző: Szimpatika
Eddig egy tanút sem talált a rendőrség, aki látta volna az állítólagos késelést a West Balkánban. Az orvosszakértői vizsgálat szerint fulladás okozta a szombaton meghalt három lány halálát. A rendőrség hétfőn csaknem ezer tanút hallgatott meg az ügyben, de egyikük sem látott késelést, amiről a helyszínen hírek terjedtek. A pletyka ennek ellenére kitartóan tartja magát az internetes fórumokon.
Az ugyanakkor valószínű, hogy valaki a helyszínen késelést kiáltott.

A rendőrök szerint ez okozhatta a három lány halálához vezető pánikot.

Dr. Funk Sándor, a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályának vezető főorvosa szerint viszont a drog.


A főorvos a Szimpatikának elmondta, hogy bár az eddigi rendőrségi jelentésekben a szombati diszkótragédia okaként a drog nem szerepel, szinte biztos, hogy ha nem is az áldozatok, de az ott bulizó sok ezer fiatal között jó néhányan fogyasztottak valamit. Mint erről egyébként korábban Pintér Sándor belügyminiszter is beszélt. Már pedig az úgynevezett buli drogok, a speedek, bár fizikai függőséget nem okoznak, következményük mégis rettenetes. A drogok egyik jellegzetessége éppen az eltúlzott reakciók megjelenése. A drogok hatására sérül a helyes döntési folyamat, helyét a nyers késztetés veszi át. A speedek fogyasztása következtében emelkedik a vérnyomás, nő a pulzusszám, a kiszáradás veszélye, a vese, a szív terhelése, szorongás, depresszió, és nagyon könnyen pánik alakulhat ki.  
Ezért, ha a szülő észreveszi, hogy gyereke alkalmanként speedeket szed, azonnal meg kell vonnia tőle az anyagi támogatást, hogy ne legyen pénze megvenni ezeket, és ezzel egy időben el kell magyaráznia, hogy mindez mivel jár. Ha egyedül nem képes erre, kérje a drogambulanciákon lévő szakemberek segítségét. Minél előbb megteszi ezt, annál valószínűbb, hogy a folyamatot meg tudja állítani.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!