Vigyük sikerre újévi fogadalmunkat!

Nyakunkon az új esztendő és a fogadalmak ideje. Nem jelent túl nagy nehézséget szilveszter éjjelén azt az elhatározást tenni, hogy januártól minden másként lesz, pláne, ha már egy-két pohár pezsgőt elfogyasztottunk az óévbúcsúztató alkalmával. Mit tehetünk azért, hogy ígéreteinket sikerre is vihessük? Utánajártunk….

A fogadalmak sokszor tisztavirág-életűek, mégis értékelendő, amikor valakiben megszületik a fejlődés iránti vágy, miszerint az új évben egészségesen táplálkozik, rendszeresen sportol, nem dohányzik és sorolhatnánk. Vajon el tudjuk kerülni, hogy februárban ne azt érezzük, hogy akaraterőből egyesre vizsgáztunk azon a bizonyos képzeletbeli megmérettetésen?

forrás:elements.envato.com

Jógyakorlatok, hogy ne fulladjanak kudarcba az újévi fogadkozásaink!

Életmód-tanácsadók szerint, a fogadalmakat illetően a siker záloga abban rejlik, ha a céltalansággal leszámolunk. Fel kell építenünk egy tervet, kis lépésekkel kell haladnunk a cél felé. Jó szolgálatot tesz egy heti rend, ami keretben tartja a hétköznapokat, segít a fókuszállapot szinten tartásában.

Ne essünk a bőség zavarának buktatójába! Elképzelhető, hogy sok mindenen szeretnénk változtatni, több rossz szokásunktól is megszabadulnánk, ám mégis érdemes redukálni a fogadalmainkat! Célravezetőbb, ha egyre összpontosítunk, és annak elérésébe fektetjük minden energiánkat.

Kis botlások tarkíthatják a célhoz vezető utat! A visszaesés az egyik leggyakoribb ok, amiért az újévi fogadalmak sorra kudarcba fulladnak. Amikor visszalépést tapasztalunk, és eltávolodunk a megvalósítandó feladattól, ne éljük meg tragédiaként! Tudatosítsuk magunkban, hogy csupán egy hibát követtünk el, ám kudarcot nem vallottunk! Tanuljunk belőle, de ne hagyjuk, hogy eltántorítson minket elérendő és vágyott célunktól!

Tartsuk észben: a változás időigényes! Eljutni egy pozitív irányú változáshoz az életünkben megterhelő, és nem megy egyik napról a másikra! Legyünk türelmesebbek magunkhoz! Tűzzünk ki reális céldátumot! Szakemberek bebizonyították már, hogy egy konkrét időponthoz, határidőhöz kapcsolt cél mérhetően nagyobb eséllyel valósul meg.

Ne legyünk restek támogatást kérni barátainktól, családtagjainktól! Bátorításuk, ösztönző erejük, sokat lendíthet rajtunk, könnyebben megőrizhetjük motivációnkat.

Ahhoz, hogy lelkesedésünk kitartson, érdemes sorstársakat is keresnünk. Együtt minden könnyebb, még a fogadalmak betartása is! Egy afrikai közmondás szerint: "Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz érni, keress társakat."

forrás:elements.envato.com

Írásban nyomatékosíthatjuk a fogadalmunkat, hisz van némi alapja azon kijelentésnek, miszerint a szó elszáll, de az írás megmarad. Pszichológiai tény: amit leírunk, azt nagyobb eséllyel tudjuk megvalósítani.

Vezessünk naplót, rögzitsük benne egyéni tempóban haladó fejlődéstörténetünket az elért és megtapasztalt pozitív változásról. Mindez segíthet önértékelésünk jobb megítélésében, hiszen nyomon követhetjük a megvalósított eredményünket.

Végül, legyünk büszkék magunkra, amiért hatalmasat tettünk életmódváltásunk érdekében! Minden lépés számít, amit a káros szokásaink kiiktatásáért és az egészséges életmódbeli változtatásokért megteszünk! 

 

Borítókép: elements.envato.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!