Alternatív gyógymódok: Spirituális Válasz Terápia

2011. 01. 21.
Szerző: Szimpatika
Az alternatív gyógyítók azt vallják, a hagyományos orvoslás egyre kevésbé képes segíteni az embereken. S az emberek is mintha egyre kevésbé lennének képesek megtalálni a nekik megfelelő terápiát. Gyorsan ható megoldásokat próbálnak bajaikra találni. Altatót, nyugtatót, élénkítőt, vagy csillapítót. Kávét, szeszeket, cigarettát.  A baj csak az, hogy ezek nem felfedik, ellenkezőleg, elfedik a bajt.
Az alternatív terápiás módszerek rendszerint hosszadalmasak, több együttműködést igényelnek annál, semmint hogy bekapjunk valami tablettát.  Pedig a testi, lelki és érzelmi problémák sokféle módon oldhatók meg. Az egyik ilyen technika a Spirituális Válasz Terápia.



Az SVT a hipnoterápiában használatos két módszer és egy szellemi eljárás ötvözéséből alakult ki. A terapeuta egy ingát, egy speciális táblázatkészletet, és egy „szótárt" használ. Ezek az eszközök segítenek megfejteni, pontosan, milyen problémával küzd a beteg. A módszer alapgondolata az, hogy minden ember elraktározza a múltjából és az előző életéből hozott tapasztalatait. A tudatalatti hasonlóan működik, mint a számítógép merevlemeze. Beprogramozott parancsokat hajt végre, függetlenül attól, hogy ezek negatívak-e vagy sem. Így egyszerűen újra lehet programozni. Az SVT terapeuta, miután megtalálta a krízis vagy a dilemma okait, a romboló gondolatokat törli, és olyanokra cseréli, amelyek pozitív irányba terelik az életet. Mindenki számára ajánlják ezt a módszert, akinek alapvetően mentális problémája van. Ez nem hagyományos terápia, nincs szükség rendszeres találkozókra. Egy alkalom általában elég ahhoz, hogy kiderüljön a probléma gyökere. A terapeuta dolga átírni a negatív tartalmakat pozitívra.


A kérdés persze az, hogyan. Nos, azt mindenki tudja, hogy néhány biztató, megnyugtató szó, képes lassítani a pulzust, elernyeszteni az izmokat. A szavak élettani, biológiai változást okoznak agyunkban, mely változások kémiai üzenetek és hormonok formájában belső szerveinkhez jutnak el, konkrét biokémiai változásokat idéznek elő. Ez műszerrel mérhető. Mióta az agyat működése közben is lehet vizsgálni, kiderült, hogy szavakkal pontosan ugyanolyan hatást lehet elérni, mint gyógyszerekkel. Persze nagyon nem mindegy, hogy a szavakat ki mondja. Ha azonban a terapeuta, kihez bizalommal fordulunk, hiteles, az általa elmondottak képesek változásokat indukálni szervezetünkben.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!