Legyen az ajándék felejthetetlen

Amikor megajándékozzuk szeretteinket, nem az árcédula vagy az igényes csomagolás a legfontosabb. Egy valóban sokat érő ajándék örök emlék lehet. Az előttünk álló ünnepi készülődésben érdemes megfontolnunk, hogy idén elvonatkoztatunk a hagyományos, materiális értékektől, és általunk készített ajándékot vagy élményt adunk a szeretteinknek.

Egy kézzel készített, személyes ajándék mindig egyedi, kivételes jelentéstartalommal bír. Eszmei, érzelmi értéke magas, egyedülállóságát az adja, hogy benne van az alkotó szíve, a lelkének egy darabja, az elkészítésre fordított idő és erőfeszítés. Aki ilyen ajándékban részesül, teljes joggal érezheti a megbecsülést, hogy valóban fontos az ajándékozó számára.

A különleges jelzőt a nosztalgikus értékkel bíró, szentimentális ajándék ugyancsak kiérdemelheti. Ez lehet egy olyan érzelmi töltetet magában hordozó meglepetés, amely a megajándékozottat egy számára fontos múltbéli eseményhez, helyhez, jeles alkalomhoz, emlékhez köti, ezáltal felejthetetlen, maradandó élményt nyújt.

elements.envato.com

A méltán nagy népszerűségnek örvendő élményajándékok is ide sorolhatók. Az átélt élmények olyan módon képesek megérinteni a szívünket és a lelkünket, ahogyan azt az anyagi javak gyakran nem képesek. Míg a fizikai ajándékok idővel elveszíthetik az értéküket, az élményeink szép emlékekké alakulnak, amelyeket megoszthatunk a szeretteinkkel, vagy évek múlva is felidézhetünk.

Amikor élményt ajándékozunk, azt a megajándékozott érdeklődési köréhez, hobbijához, szenvedélyéhez igazítjuk. Kifejezhetjük vele, hogy egész évben odafigyeltünk rá, hogy tisztában vagyunk vele, mivel szerezhetünk neki örömöt, csalhatunk az arcára mosolyt. A közösen átélt élmények pedig sokkal erősebb érzelmi kötődést hoznak létre, mint a kézzelfogható tárgyak.

forrás:elements.envato.com

Ajándékötletek tárgyak helyett

  • Főző- vagy sütőtanfolyam: Amennyiben tudjuk a másikról, hogy szívesen tölti a szabadidejét a konyhában, érdemes számításba venni egy főző - vagy sütőtanfolyamot. Az itt szerzett tapasztalatok egyszerre lehetnek tanulságosak és szórakoztatóak, mialatt fontos készségeket sajátíthat el, és a finom ételek is biztosítva vannak.
  • Koncert- vagy színházjegy: Ajándékozzunk szórakozást, hiszen ez nagyszerű módja annak, hogy maradandó élményt nyújtsunk, amelyben közösen is osztozhatunk.
  • Kalandos tevékenységek: Az izgalomra vágyók számára olyan tevékenységeket kereshetünk, mint a hőlégballonozás, az ejtőernyős ugrás, a rafting vagy a paintballozás. Ezek a kalandok garantáltan felejthetetlen pillanatokat nyújtanak.
  • Spa és masszázs: Mindenkinek jár egy kis kikapcsolódás és gondoskodás. Ajándékozzuk meg ismerősünket a jól megérdemelt kényeztetéssel.

forrás:elements.envato.com

  • Művészeti vagy kézműves műhelyek: Művészi hajlamú barátainkat beírathatjuk kézműves tanfolyamra. Legyen az agyagozás, élményfestés, ékszer- vagy táskakészítés, a lényeg, hogy új képességeket fedezhetnek fel önmagukban, és kiteljesíthetik kreatív énjüket.
  • Szolgáltatások: Fizessünk elő kedvesünk kedvenc magazinjára, streamingszolgáltatójára, zenecsatornájára. Ezek az ajándékok folyamatos élvezetet nyújtanak majd egész évben.
  • Művészet: A belépőjegyek az operába, balettelőadásra vagy művészeti kiállításra, mind kifinomult és kulturálisan gazdagító ajándékok lehetnek azok számára, akik értékelik a művészetet.

 

Borítókép: elements.envato.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!