Korunk népbetegsége: az önbizalomhiány

Forrás: Sajtóközlemény
Az emberek több mint 90%-a küzd súlyos önbizalomhiánnyal vagy kezelendő önértékelési zavarral, ezeknek a kialakulásához ugyanis trauma sem kell. Nem véletlenül nevezik korunk népbetegségének: olyanok is harcolnak vele, akikről álmunkban sem feltételeznénk. A sok stresszel járó iskolakezdés, a rövidülő nappalok és az ősszel beköszöntő nehézségek csak tetézik a bajt.

Az önbizalomproblémák legtöbbünknél már gyerekkorban kialakulnak, a felgyorsult világ, a közösségi média és az internet által generált információ-cunami pedig tovább ront a helyzeten, az ember a saját identitásában is elbizonytalanodik. A probléma később az élet minden területére kihathat. Stabil önértékelés nélkül napról napra egyre nehezebb megküzdeni a gondokkal, nő a düh és a kétségbeesettség, és ez előbb-utóbb a magánéleten, a munkán és a környezetünkön csapódik majd le.

elements.envato.com

Ezt teheted magadért!

„A legfontosabb, hogy tudatosan cselekedjünk, mérlegeljünk és gondosan tervezzük meg a napjainkat, hogy a lehető legkevesebb stresszel szembesüljünk. Fontos még a felelősségvállalás, ez sajnos a legtöbb emberből hiányzik. Az is fontos, hogy a problémákat ne nyűgként, hanem leckeként, fejlődési lehetőségként éljük meg! Minden körülményből tudunk tanulni. Ha ezekre odafigyelünk, újra átvehetjük az irányítást az életünk felett és minden sokkal könnyebben megy majd” – árulta el Nagy Cynthia, coach és mentáltréner, aki ideje legnagyobb részében profi sportolóknak segít. Hozzátette, bár hihetetlennek tűnhet, az élsportolók ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint a hétköznapi emberek, igaz, halmozott nyomás alatt vannak.

Közösen könnyebb

Ha mi is azok közé tartozunk, akik egyedül nehezen szánják rá magukat a változtatásra, egy mentáltréner rengeteget tud segíteni, hogy elindulhassunk a helyes úton. A mentális tréning egy tudatos fejlődési folyamat, amely személyre szabottan zajlik, és célja, hogy megfelelően használjuk a bennünk rejlő erőt és kompetenciákat a sikeres eredmények eléréséhez. Ha úgy képzeljük el magunkat, mint egy gyümölcsfát, azonnal felismerhetjük, hogy a termés megváltoztatásához először a gyökerekkel kell foglalkozni. 

Egy tréning során olyan eszköztárat tanulhatunk meg, amellyel egyedül is képesek leszünk megbírkózni a mindennapi problémákkal és tudatosítjuk magunkban, hogy az életünk középpontja mi magunk vagyunk. Mi alakítjuk a világunkat és némi önfegyelmmel, tudatosságal bármit elérhetünk. Ez egy olyan üzenet, amit nem csak a sport, hanem az élet más területein is jó eredményekkel alkalmazhatunk.

elements.envato.com

Számos országban már évtizedek óta hangsúlyozzák a mentális egészség jelentőségét a testi egészség mellett. Ennek oka, hogy a legjobb eredményeket csakis a test és a szellem összehangolásával lehet elérni mind a sportban, mind az életben. Egy képzett szakember abban segíthet, hogy a kitűzött céljainkat hatékonyan és gyorsabban érjük el, azáltal, hogy segítségével megfelelő eszközöket kapunk a kezünkbe és új szokásokat fejlesztünk ki. A sikerhez vezető út tanulható és fejleszthető, ennek eredménye nemcsak a sportban, hanem a magánéletben is kamatoztatható.

A tudatos kontroll az életünk minőségén jelentősen javíthat, nem beszélve a társas kapcsolatainkról és anyagi elvárásainkról. Több sikerélményt és szemmel látható fejlődést érhetünk el így megküzdve az önbizalomhiány kiváltó okaival.

 

Borítókép: elements.envato.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!