Arcdiagnosztika

2011. 01. 11.
Szerző: Szimpatika
Kisgyermekes szülők a gyerek bőrszínének változásából, a szeme csillogásából sejtik, hogy rövidesen belázasodik, influenzás lesz. Felnőtt korban is működnek ezek a képességeink. Minden ember képes arra, hogy megérezze, bujkál benne valami. Ha hajlandóak lennénk észrevenni arcunk figyelmeztető jelzéseit, valószínűleg sok betegséget elkerülhetnénk.
Az arcunkon szemmel jól látható elváltozásokból következtetni lehet belső szerveink megváltozott működésére. Ez a megelőző diagnosztika azért fontos, mert segítségével a betegség kialakulása előtt változtatni lehet gondolkodásunkon, életmódunkon. Például el lehet kezdeni többet mozogni, időt szánni arra, hogy legalább hét végén a szabad levegőn legyünk. Illetve elkezdhetünk olyan ételeket fogyasztani, amelyek segítenek helyreállítani veszélyben lévő szerveink normális energiaállapotát. Belső szerveink ugyanis egy kóddal jelzik számunkra, hogy baj lesz. A vizuális arcdiagnosztika segítségével ezeket a kódokat képesek vagyunk megfejteni. Melyek ezek a jelzések?

A szemünk alja: a vese, a hólyag és a nemi szervek területe. Ha sötét, karikás, puffadt, azt jelzi, hogy a vizeletkiválasztó, salaktalanító rendszer elégtelenül működik. Oka lehet a túlzott só- és fehérjefogyasztás, éjfél utáni alvás, nyugtalan álmok.
Két szemünk közötti terület: a máj és epe zónája A mély, függőleges ráncok arra utalnak, hogy túl sok testi és lelki méreg terheli szervezetünket. Oka lehet a mértéktelen kávé-, alkohol- és cigarettafogyasztás. Elfojtott sértettség, meg nem értettség, irigység.
Arcszín: a szív és keringési rendszer jelző területe. A normális arcbőr színe rózsaszínes. Ha a bőr, persze nem a napozás vagy szoláriumozás következtében, hanem magától, vöröses árnyalatú, akkor a szív és a keringési rendszer terhelt. Oka: a stressz, elfojtott harag, rosszul kezelt konfliktus.
Halánték: a lép, hasnyálmirigy, gyomor, emésztőrendszer területe A halántékon lévő pattanások, foltok, dudorok az emésztőrendszer problémáját jelzik. Oka lehet a feldolgozatlan feszültség, megoldatlan élethelyzet, megemészthetetlen sérelmek.
Járomcsont: a tüdő zónája. Ha a járomcsont alatt párnácskák, foltok, pattanások jelennek meg, ez a légzésfunkciók beszűkülését jelzi. Oka lehet a túlzott cigarettafogyasztás, a szennyezett levegő, szorongás, aggódás.

Természetesen ezek a jelek számos egyéb okra is visszavezethetők. A korral, a hormonrendszer aktuális állapotával és sok egyébbel összefüggnek. Diagnózist ezekből nem szabad felállítani. Az orvos dolga diagnosztizálni. Ha azonban arcunkon feltűnő változásokat észlelünk, érdemes orvoshoz fordulnunk.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!