Jakupcsek Gabriella: Csak a mértékre figyelek!

2023. 01. 29.
Évtizedek óta az egyik legnépszerűbb műsorvezető, különleges, egyedi neve a fiatalabb és az idősebb generációk számára is ismerősen cseng. Jakupcsek Gabrielláról legtöbbünknek elsőként a televíziós talk show-k jutnak eszünkbe, de rádióműsorokban is hallhattuk a hangját, és hamarosan már a hatodik könyve is megjelenik. Hihetetlen, de az ötéves Linda és a kétesztendős Vince nagymamája – aki májusban egy újabb kisfiú unokának is örülhet –, a napokban ünnepelte 60. születésnapját, ennek apropóján beszélgettünk vele. 

Jakupcsek Gabriella Facebook Az idei születésnapja kerek volt. Mérföldkőnek érezte? Egyáltalán foglalkoztatja a kora, az idő múlása? 

Egy napig foglalkoztatott csak, aznap, és csakis azért, mert kerek volt. Ezt teljesen őszintén mondom!

Az egészségére, annak megőrzésére mennyire figyel tudatosan?

Nagyon, de ez nem újkeletű nálam. Régóta rendszeresen járok szűrővizsgálatokra: mammográfiára, fogászatra, vastagbéltükrözésre. Maximálisan a prevenció elkötekezett híve vagyok, hiszen a korai felismerésekkel megelőzhetőek a nagyobb bajok, sőt, gyakran akár életmentő is lehet egy tünetmentes állapotban elvégzett rutinvizsgálat.

A tudatosság és a megelőzés fontosságát a fiaimnak is sikerült átadnom, bár ők még csak harmincasok, de mindketten követik ezt a vonalat.

Irigylésre méltóan karcsú az alakja. Ez csupán a szerencsés genetikának köszönhető, vagy azért oda is figyel arra, hogy mit, mikor és mennyit eszik?

Valóban, eredendően vékony alkat vagyok, de azért én is könnyen tudnék 5-6 kilóval több lenni. Bár elismerem, hogy vannak emberek, akik hajlamasabbak a hízásra, ugyanakkor azt is tapasztalom, hogy sokan ezt kifogásként használják, pedig szerintem, mint olyan sok minden az életben, ez is fejben dől el.

Én nem vonok meg magamtól semmit, de a mértékre figyelek. Nálunk nem szokás az étkezések közötti nassolás. Nincs otthon cukros üdítő, mindig van viszont csokoládé, de ebből elég két kocka, nem szoktunk egy egész táblát egyszerre befalni.

Az unokáimmal szerencsére gyakran, hetente találkozom. Amikor ők átjönnek, akkor palacsintát sütök nekik, igyekszem a kedvükben járni. Ők is ehetnek édességeket, persze mértékkel, és egyébként is betartom esetükben a szüleik útmutatásait, kéréseit. Nagy öröm számomra, hogy mindig van nálunk kisgyermek, már nagyon várom a májust, amikor is egy újabb kisfiúval gyarapszik a családunk. 

Jakupcsek Gabriella Facebook A sport mennyire játszik szerepet az életében?

Gyermekkorom óta a mindennapjaim része, akkoriban versenysportoltam is. Jelenleg hetente egyszer egy magánedzőhöz járok el, ahol egy kőkemény 60 perces tornát végzek, és emellett ezt egyszer otthon is megteszem. Van egy kutyusunk, bár az ő sétáltatása a férjem reszortja, de amikor hosszabb távokra mennek, időnként én is elkísérem őket. 

Tavaly megszűnt a Jakupcsek show, jelenleg csak az ismétlésekben és Bochkor Gábor műsorának egyik gyakran visszatérő vendégeként találkozhatnak Önnel a nézők. Tervez a közeljövőben új televíziós munkát?

Mindig vannak ötleteim, és nyitottan állok új lehetőségekhez, de abszolút nem vagyok képernyőfüggő. Jelenleg a csatornákon az a tendencia figyelhető meg, hogy a nagy showműsorok vannak terítéken. Ráadásul, ha megnézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a tengerentúli és a környező országokkal szemben is, nálunk nincsenek igazán megbecsülve az idősebb televíziós szakemberek, és eleve a nők is jóval kevesebben vannak jelen.

A jelentős férfitúlsúly nem csak a médiára jellemző, például a parlamentben vagy a felsővezetők között is jóval kevesebb a hölgy. Nem vagyok egyébként feminista, ezek puszta tények.

Képernyőn most olyan nők szerepelnek hazánkban, akik nálam 15 évvel fiatalabbak, ennél idősebbek nem. Persze, nem panaszkodom, sok feladatom van.

Kommunikációs tréningeket, előadásokat tartok, rendezvényeket vezetek, és májusban megjelenik a hatodik könyvem. Ez a kötet a B oldalról szól, arról, hogy miként lehet kihozni a maximumot 40-en túl az életből, ebben a saját tapasztalaimat is megosztom az olvasókkal, hiszen nekem van erre már rálátásom, 20 év előnyöm.

Jakupcsek Gabriella FacebookMilyen pontok szerepelnek még a bakancslistáján?

Nagyon szeretek utazni. Szívesen élnék hosszabb ideig külföldön, hogy közelebbről is bepillantást nyerhessek egy másik ország kultúrájába, mindennapjaiba, és örömmel forgatnék is az országhatárainkon túl is.

Elképzelhetőnek tartom, hogy néhány év múlva a lányom tanulmányai révén erre sor is kerüljön. Pihenni most Ázsiába mennék, a világ azon tája számomra régi nagy, örök szerelem.

 
 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!