Az igazgyöngy a külső és belső megújulás kulcsa?

Forrás: Sajtóközlemény
A gyöngypor már évezredek óta az előkelőségek közkedvelt kozmetikuma. A legenda szerint az európai királyi családok tagjai és a világ legszebb uralkodónői, köztük Kleopátra számára a napi rutin része volt ennek a korabeli módszerrel finomra őrölt, természetes szernek a külső-belső használata. Elsősorban bőrfiatalító és sebregeneráló hatása miatt kedvelték.

Jó nyomon jártak, mivel az óceáni gyöngyporban számtalan ásványi anyag, aminosav és antioxidáns található, ráadásul kiemelkedően magas a kalciumtartalma, amely kiváló gyógyír csontritkulás ellen. Emellett tartalmaz rezet, vasat és magnéziumot is, amelyek az általános egészség és erőnlét fenntartását segítik. 

A kevésbé ismert adaptogén anyagok családjába tartozik, amelybe olyan gyógynövények sorolhatóak, mint a ginzeng, a kurkuma és az édesgyökér.

unplash.com

A definíciója szerint ezek a különleges anyagok a test stresszhez való alkalmazkodásában segítenek, és ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol ténylegesen szükség van a szervezetünkben.

Felmerülhet a kérdés, hogy mitől válhat újra izgalmassá épp most egy több ezer éve létező recept?

A válasz egyrészt a modern orvoslásban rejlik: a fejlett gyógyászati technológiák már lehetővé teszik az igen finom porrá alakítást, és a vegytiszta – szó szerint ehető – őrlemény előállítását.

Másrészt a tudatos, mindennapi bőrápolás és egészségmegőrzés térnyerése miatt, amelybe tökéletesen beleilleszkedik a gyöngypor sokrétű hatásmechanizmusa: bőrfiatalító, revitalizáló, táplálja a hajat és a körmöket.

A kínai orvoslás szerint erősíti és stabilizálja a shent is, azaz az elmét és szellemet, illetve oldja a testet uraló feszültségeket. Emellett elősegíti a mély alvást, támogatja az egészséges látást, a fogakat, a szívet, a csontokat és az ízületeket.

freepik.com

Külsőleg kiváló arcpakolás készíthető belőle, de bármilyen arckrémbe, tonikba vagy alapozóba is bekeverhető. Belsőleg, íztelen-szagtalan tulajdonsága miatt, szinte minden italban és folyékony halmazállapotú ételben könnyedén fogyasztható.

Itthon és Európában még kevésbé ismertek ezek a prémium, magas minőségű termékek, de nem kizárt, hogy látványos anti-aging hatása miatt hamarosan beépül a magyar nők mindennapi szépségápolási rutinjába.

Ahogy Dr. Pónyai Katinka, bőr-, nemigyógyász és kozmetológus szakorvos, klinikofarmakológus fogalmazott: “Nagy potenciál van az igazgyöngy külső és belső alkalmazásában, mint bőrápoló- és általános egészségfenntartó kezelés.
Az ősi holisztikus gyógyítás még rengeteg meglepetést tartogat a modern orvoslás számára.”

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!