Mi határozza meg, hogy milyen a politikai beállítottságunk?

2010. 12. 29.
Szerző: Szimpatika
Brit kutatók szerint a politikai beállítottságunkat is az agyunk szerkezete határozza meg.
A konzervatív nézettel megáldott emberek nagyobb amygdalával rendelkeznek. Ez egy mandula alakú terület az agyban, mely többek közt az aggodalomért és az érzelmekért is felelős. Egy másik terület viszont kisebb, mint a liberálisoké, mely a bátorságért és az élet jó oldalának meglátásáért felel.

Az University College London kutatói találták meg ezt az összefüggést, amikor a parlament két képviselőjének agyát vizsgálták meg - többek közt. A két agyfélteke mérete közvetlen összefüggést mutatott a politikai beállítottsággal.

Mindazonáltal nehéz eldönteni, hogy az agy már a megszületés pillanatában ilyen volt-e, vagy a fejlődés során alakult-e át.

Geraint Rees professzor úgy vélte: „ Nagyon meglepődtünk a kutatási eredményeken. Gyakorlatilag meg tudtuk mondani, ki milyen beállítottságú, csak az agya alapján."

Az eredmények publikálása csak jövőre várható. A tanulmány szerint néhány ember „liberális génnel" született, míg mások a konzervatívokkal értenek egyet. Mindenesetre a DRD4-es gén meghatározhatja a politikai hovatartozásunkat.

Forrás: telegraph.co.uk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!