Gyerek kezébe nem való!

2022. 10. 02.
Forrás: Tudatos Gyógyszerhasználat Egyesülete
"Fokozott figyelmet igényelnek az 1-4 éves kisgyermekek, 2020-ban 895-en kerültek kórházba a háztartásban előforduló gyógyszerek, tisztítószerek, irtószerek, mérgező növények – helytelen tárolásából adódó – véletlen elfogyasztása miatt."

Tanácsok a tároláshoz:

  1. Magasan, elzárva tároljuk! Véletlenül se felejtsük a konyhapulton! Ne adjuk oda játszani a műanyag dobozt, abban a hitben, hogy nem tudja letekerni!
  2. Ne hagyjuk felügyelet nélkül a gyereket egy szobában a gyógyszerekkel! Akkor se, ha magasan van, hiszen hihetetlen mutatványokra képes már egy két éves is...
  3. Ha véletlenül a földre gurul egy szem, azonnal vegyük fel! Nehogy elfelejtsük, hogy ott van és a gyermek találja meg. Ne bagatelizáljuk el, ne kezeljük játékként, csemegeként a gyógyszereket - maradjon meg a tisztes távolságtartás.
  4. Miért olyan izgalmas egy kicsinek megszerezni a gyógyszereket?  Gondolkozzunk az ő fejükkel! Színes, sokszor finom ízű, édes. A másik fontos érv mellette, hogy "Anya is minden nap ezt szedi be, akkor biztosan jó", vagy éppen a tiltott gyümölcs lesz érdekes.

pexels.com/Ylanite Koppens

A lényeg tehát, hogy tároljuk otthon felelősen a gyógyszereket, úgy, hogy a gyerekek véletlenül se férhessenek hozzá! Ha már egy picit meg tudunk menteni a mérgezéstől, ha már eggyel kevesebb szám szerepel jövőre a statisztikákban, már megérte.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!