Immunerősítő tippek őszre

Az ősz beköszöntével kezdetét veszi a meghűléses betegségek időszaka. Néhány hasznos tanács megfontolásával azonban egyszerűen felkészíthetjük immunrendszerünket a közelgő hűvösebb, nyirkosabb, változékonyabb időjárásra.

Élvezzük ki a kora őszi napsütéses órákat és az ilyenkor szokásos mozgásformák mellett térképezzük fel lakókörnyezetünket is, hiszen egyre több helyen találhatunk szabadtéri edzőparkot. Az ott található eszközökkel ingyen, a szabad ég alatt az összes testrészünket könnyedén átmozgathatjuk. A kinti testmozgás segít elkerülni az őszi levertséget, a fáradtságot és még edzettebben fogadhatjuk az ősszel szinte elkerülhetetlen vírusokat is.

unsplash.com/LyfeFuel

Fogyasszunk sok hazai gyümölcsöt és zöldséget: a szőlő, az alma, a savanyúkáposzta, fokhagyma a bennük található antioxidánsoknak és magas C-vitamin-tartalmuknak köszönhetően rendkívül jó immunerősítők. Emésztőrendszerünk egészségéhez szükséges pre- és probiotikumok pedig remekül pótolhatók a dió, a vörös lencse, a bab, a csicseriborsó és a zab étrendünkbe illesztésével.

unsplash.com/mk.s

A csipkebogyó és hibiszkusz tea jó szolgálatot tehet a megelőzésben, a bodza és citromfű pedig a megfázás kiegészítő kezelésében. Citrom, eukaliptusz, szegfűszeg, rozmaring Illóolajok párologtatásával pedig a levegőt fertőtleníthetjük és a szervezet védekező mechanizmusát is serkenthetjük. Ezeket a gyógynövény-készítményeket is célszerű egy gyógyszertárban beszerezni, mert az ott dolgozó szakemberek tudnak ezekből a termékekből gyógyszerkönyvi minőséget ajánlani.

unsplash.com/Frank Dudek

A vitaminok pótlásánál válasszunk nyújtott felszívódású terméket és részesítsük előnyben a természetes alapú, például csipkebogyó, grapefruitmag vagy kasvirág (echinacea) kivonatot tartalmazó termékeket. A cink és a szelén segítik az immunrendszert gyengítő méreg- és salakanyagok elszállítását, a sejtek regenerálódását, valamint sokat segíthetnek a megfázásból vagy más betegségekből való felépülésben az aminosav-tartalmú étrend kiegészítők is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!