Nyári smink- és arcápolási tippek

Nyáron az arcbőr ápolására kiemelt figyelmet kell fordítanunk, hiszen a sminkelés ilyenkor akár fokozhatja is a napfény káros hatásait. Az alábbi tanácsok ebben segítenek.

1. Arcbőrünk folyamatosan ki van téve a napfénynek, ezért olyan krémet válasszunk, ami a hidratáláson túl az UV-A és UV-B sugárzás ellen is megóvja a bőrt. Előbbi a bőr öregedéséért felel, mert károsítja a kollagénrostokat, utóbbi pedig napégést idéz elő,amely ellen barnulással védekezik a szervezetünk.

2A megszokott arcápolási rutint nyáron módosítanunk kell: inkább este alkalmazzuk a krémeket, hogy legyen idejük beszívódni, mérsékeljük az arcradírozást, mert ez fényérzékennyé teheti a bőrt, fürdőzések után pedig használjunk testvajat a bőr megnyugtatására – nem csak az arcon, hanem a test teljes felületén.

pexels.com/Engin Aykurt

3. A sminket érdemes mellőzni vagy legalább is csökkenteni, de ha elkerülhetetlen a használata, igyekezzünk illatmentes, minél természetesebb festékeket választani, és soha ne feledkezzünk meg a nap végén a lemosásukról – a bőrpanaszok kialakulását így előzhetjük meg a leghatékonyabban.

4Az arcbőr szépsége kizárólag külsőleges kezeléssel nem biztosítható, így fordítsunk figyelmet a megfelelő folyadék- és vitaminpótlásra, ami nemcsak bőrünket, de egész szervezetünket egészségesebbé teszi.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!