Gyógyító ételeink
2010. 12. 23.
A csicsóka igazi nagyágyú, bár csak most kezdik újra felfedezni a gasztrobloggerek és az egészség hívei.
![](https://szimpatika.hu/public/images/via_editor/cikk/2010/12/86-csicsoka-zold.jpg)
Jelentős mennyiségben található benne a kálium, kalcium, vas, magnézium és foszfor. B1-, B2-, B3- és C-vitamint, valamint esszenciális aminosavakat tartalmaz. Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, véd az érelmeszesedés, szívinfarktus ellen. Gyógyítja a köszvényt, javítja a májfunkciókat, segít a húgykő és vesekő oldásában.
Nyersen, vékonyan meghámozva és a retekhez hasonlóan felszeletelve vajas kenyérrel, vagy bármilyen más szendviccsel fogyasztva kiváló. De lereszelve, almával, céklával, sárgarépával keverve remek, friss saláta készíthető belőle.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Az sem jó, ha túl sok van belőle és az sem, ha kevés
- Nyári hajproblémák és megelőzésük
- Köszméte, avagy a vitaminokban gazdag egres
- Tévhitek a napozásról és a naptejről
- Nyáron gyakoribb a kontaktlencse miatti fertőzés
- Törpemalacokat és kutyákat vizsgáltak az ELTE kutatói
- Miért rosszabbodnak a refluxos panaszok nyáron?
- Ezért igyunk fügefalevél-teát!
- Milyen betegségeket kaphatunk el az élővizekben vagy a strandon?
- Hűtsd le magad belülről
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!